Home Nieuws Sport Nieuws Bosz definitief naar PSV

Bosz definitief naar PSV

Peter Bosz zal straks de scepter zwaaien in het Philips stadion © PlanetZone

Peter Bosz gaat definitief aan de slag bij PSV. Dat melden Eindhovens Dagblad en Voetbal International op hun website. Bosz zal waarschijnlijk maandag zijn handtekening zetten onder een 3-jarig contract bij de Eindhovense club.

Bosz was eerder hoofdtrainer van onder meer De Graafschap, Heracles Almelo, Ajax, Maccabi Tel Aviv, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen en Olympique Lyon, waar hij afgelopen jaar werd ontslagen. Bij Feyenoord was hij speler en technisch directeur.

Bosz stond in de belangstelling van FC Twente maar die wees hij af. Ook de roep van Ajax fans voor een terugkeer naar de Amsterdamse club haalde het niet bij de directie. Ajax gaat voor een buitenlandse trainer.

De verwachtingen bij PSV en Bosz zijn hoog, zo wil de club weer landskampioen worden en meedoen in de Champions League. Dit betekend dat een en ander bij de huidige selectie zal gaan veranderen. Bosz eist versterkingen in de selectie, met name ook de defensie heeft een groot aandachtspunt maar ook een extra spits moet er komen, wil het een kans van slagen hebben. PSV heeft dit Bosz toegezegd.