Home Nieuws Sport Nieuws Ajax laat kampioensschaal omsmelten voor fans

Ajax laat kampioensschaal omsmelten voor fans

Selectie met coach Erik Ten Hag tijdens de onofficiele huldiging bij de Johan Cruijff Arena , in coronatijden © PlanetZone

Alle seizoenkaarthouders ontvangen ‘a piece of Ajax’

Na een bijzondere voetbaljaargang zonder supporters in het stadion, heeft Ajax besloten om de gewonnen kampioensschaal om te laten smelten. Van de schaal zijn ruim 42.000 kleine kampioenssterren gemaakt. Iedere seizoenkaarthouder ontvangt vanaf vandaag zijn of haar deel van de kampioensschaal, of zoals Ajax het zelf noemt: ‘a piece of Ajax’. Op deze manier deelt de club het kampioenschap en de 35ste schaal letterlijk met de fans.

Algemeen directeur Edwin van der Sar: “Wij hebben het dit seizoen grotendeels zonder onze fans moeten doen. Althans, ze zaten niet op de tribune. Desondanks hebben onze spelers hun steun iedere wedstrijd gevoeld. Bijvoorbeeld via social media en op weg naar het stadion. Eerder lieten we met #XXXVoorjullie al weten dat we het kampioenschap aan de fans opdragen, het delen van de schaal met onze seizoenkaarthouders past daar mooi bij. Zij hebben hiermee een tastbare herinnering aan dit seizoen en zo zijn ze op een unieke manier betrokken bij het kampioenschap.”

Om uit de schaal ruim 42.000 sterren te vervaardigen werd samengewerkt met De Tingieterij, sinds 1985 de vervaardiger van de schaal voor de kampioen van de Eredivisie. Niet eerder kwam een exemplaar retour bij de makers. Martijn van Zon, eigenaar van De Tingieterij: “Een heel bijzondere actie van Ajax waar wij graag aan wilden meewerken”. Van Zon licht toe hoe de sterren uit eremetaal werden vervaardigd: “Het begon met het smelten van de schaal die is gemaakt van tin en 2.575 gram weegt. Het vloeisel is nauwkeurig aangevuld en vermengd met de juiste hoeveelheid zuiver tin, waarna de sterren zijn gegoten en gepolijst. Daarna zijn ze per post naar de seizoenkaarthouders van Ajax verstuurd. De kampioenssterren wegen 3,45 gram per stuk en bevatten elk 0,06 gram schaal.”

Bron © AFC Ajax Foto © PlanetZone

Vorig artikel[video] Igmar Felicia ontvangt Qucee, Jaimie Vaes en Gerard Joling in een nieuw seizoen Music Memories
Volgend artikelQmusic-luisteraar krijgt eigen wassen beeld in Madame Tussauds
Ik ben de eigenaar van Planetzone