Home Nieuws Sport Nieuws Ajax kampioen, PEC Zwolle gedegradeerd

Ajax kampioen, PEC Zwolle gedegradeerd

© PlanetZone

AJax is voor de 36e keer kampioen van Nederland geworden. De club uit Amsterdam won met 5-0 van SC Heerenveen. Tagliafico, Berghuis, Haller, Brobbery en Alvarez scoorden voor het thuispubliek.

Voor PEC Zwolle valt het doek en degradeert naar de Eerste Divisie. Het speelde sinds 2002 weer in de Eredivisie. In een onderlinge degradatie wedstrijd met Sparta waren de Rotterdammers het sterkst. Sparta won met 2-0 door een vroege doelpunt in de 3e minuut van Adil Auassar en Vito van Crooi in de 24e minuut. Sparta klimt hierdoor naar de 15e plaats.

Willem II leeft nog door een 1-1 gelijkspel uit tegen Cambuur Leeuwarden en moet zondag nog volop aan de bak thuis tegen FC Utrecht.

RKC waalwijk heeft zich veilig gespeeld tegen Heracles Almelo door een 2-0 winst. Dit betekend dat Heracles net als Sparta, Fortuna Sittard en Willem II nog niet veilig zijn. Alleen Heracles kan niet meer rechtstreeks degraderen.