Home Nieuws Sport Nieuws Club Brugge wint opnieuw van stuntploeg en is bijna kampioen

Club Brugge wint opnieuw van stuntploeg en is bijna kampioen

Niet de verassende stuntploeg Union (officieel Royale Union Saint-Gilloise) maar Club Brugge staat op poleposition om voor de derde keer op rij kampioen van België te worden. En dat mag verassend genoemd worden aangezien het er lang naar uit zag dat Union na 87 (!) jaar weer kampioen van België kon worden. In de reguliere competitie stond deze stuntploeg eerste met 77 punten, 5 punten meer dan naaste belager Club Brugge.

In de Play-Offs kampioenschap worden alle punten van de top 4, Union, Club Brugge, Anderlecht en Antwerp gehalveerd. Club Brugge maakte hier gretig gebruik van en won 4 dagen geleden bij Union, in Vorst, een plaats en gemeente in het zuidwesten van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, met 2-0 en deed dit vandaag dunnetjes over maar dan met 1-0, welliswaar door een eigen doelpunt in de 66e minuut door Jonas Bager. Tien minuten eerder viel er een rode kaart aan de zijde van Union door een tweede gele kaart die Koki Machida ontving.

Union is na een afwezigheid van 48 jaar weer in de Eerste klasse A, de hoogste voetbalklasse van België en was voor de tweede wereldoorlog erg succesvol. Het heeft 11 Belgische titels op zak en staat daarmee op de derde plaats met de meeste landtitels. Alleen Club Brugge (17) en RSC Anderlecht (35) hebben meerdere titels op hun naam staan

Foto © PlanetZone

Vorig artikelAjax kampioen, PEC Zwolle gedegradeerd
Volgend artikelMarc Overmars gaat op zoek naar nieuwe coach Antwerp FC, Frank de Boer wordt genoemd
Ik ben de eigenaar van Planetzone