Home Nieuws Sport Nieuws Ajax fans: Peter Bosz en Jordi Cruijff meest genoemd als opvolgers

Ajax fans: Peter Bosz en Jordi Cruijff meest genoemd als opvolgers

© PlanetZone

Bosz en Cruijff werkten eerder al samen in Tel Aviv

Voor de meeste fans is het al een duidelijke zaak: Jordi Cruijf als opvolger van de vandaag opgestapte algemeen directeur Edwin van de Sar en Peter Bosz zou John Heitinga moeten vervangen als hoofdcoach bij Ajax.

Jordi Cruijff nam deze week afscheid bij FC Barcelona en is dus vrij, dat geldt ook voor Peter Bosz die op dit moment clubloos is nadat hij eerder dit seizoen ontslagen werd bij de Franse club Olympique Lyon. De twee werkte eerder samen bij de Israelische club Maccabi Tel Aviv waar Bosz coach was en Cruijff als technisch directeur bij die club. Het is algemeen bekend dat Van der Sar en Bosz geen goede relatie samen hadden. Nu Van der Sar vertrokken is liggen alle wegen weer open.

Het rommelt dit seizoen bij de Amsterdamse hoofdmacht. Afgelopen jaar moest Marc Overmars vertrekken wegens grensoverschrijdend gedrag, Alfred Schreuder werd ontslagen wegens slechte resultaten, de bestuursraad, een invloedrijk orgaan binnen de club heeft aangegeven op te stappen wegens gebrek aan vertrouwen en sportief behaalden de club de derde plaatst in de eredivisie, het slechtste seizoen in veertien jaar tijd.

Foto © PlanetZone