Home Nieuws Sport Nieuws Nieuwe beelden rellen AZ in Opsporing Verzocht

Nieuwe beelden rellen AZ in Opsporing Verzocht

© PlanetZone

Een week geleden werden de eerste beelden getoond van verdachten van rellen bij de wedstrijd AZ – West Ham United op 18 mei. Dat had succes: een half uur na de oproep was de eerste verdachte al geïdentificeerd en al snel waren zes van de tien getoonde verdachten herkend. Inmiddels zitten er negen mensen vast voor de vernielingen en mishandelingen bij de voetbalwedstrijd en zijn er 43 stadionverboden opgelegd. De recherche in Noord-Holland heeft inmiddels extra beelden geanalyseerd en kan vanavond nieuwe verdachten tonen.

Bende juwelierkrakers

Vanavond worden ook voor het eerst beelden openbaar gemaakt van een kraak bij een juwelier in Ermelo waarbij op 26 oktober voor een groot bedrag aan sieraden werd buitgemaakt. Zo’n 7000 mensen die destijds in de omgeving waren, kregen vandaag een SMS met het verzoek om naar de uitzending te kijken. De politie vermoedt dat de twee daders ook betrokken waren bij de inbraak bij een juwelier in Zwolle en wil graag informatie om hen te kunnen stoppen.

Indringster in seniorencomplex besteelt oudere man
Een 78-jarige bewoner van een seniorencomplex in Amsterdam zag een tijdje geleden opeens een vrouw in zijn woonkamer staan. De indringster vroeg brutaal om een vuurtje en griste daarna snel de telefoon en bankpas van de overdonderde bewoner mee. Daarna gebruikten in ieder geval twee mannen en een vrouw de pas van het slachtoffer. De politie wil dringend tips over de gefilmde personen. Het slachtoffer van de diefstal was overigens zo van de kaart, dat hij niet meer wist hoe hij alarm moest slaan en een aantal dagen geen boodschappen meer kon doen.

Schietincident Katwijk: slachtoffer (22) overleden
Vanavond ook de laatste stand van zaken rond een schietincident dat zich zondag 21 mei in Katwijk afspeelde. Aan de Talmastraat werd die ochtend na meldingen over schoten een zwaargewonde man gevonden. Afgelopen weekend overleed het 22-jarige slachtoffer aan zijn verwondingen. In Opsporing Verzocht vanavond een update rond het onderzoek.

Verder in de uitzending beelden van een overval op een tankstation in Wageningen, een getuigenoproep rond een explosief in Utrecht en beelden van verdachten van een schietincident in Roosendaal.

Opsporing Verzocht, vanavond om 21.05 uur bij AVROTROS op NPO 2

Bron: AvroTros Foto © PlanetZone