Home Nieuws Sport Nieuws Ajax bevestigt komst Maurice Steijn

Ajax bevestigt komst Maurice Steijn

Maurice Steijn was afgelopen seizoen trainer van Sparta Rotterdam waarmee hij de zesde plek behaalde in de eindstand van de Eredivisie © PlanetZone

Ajax heeft de komst van Maurice Steijn als nieuwe hoofdtrainer van de club definitief bevestigd. Steijn tekent in Amsterdam een contract dat op 1 juli 2023 ingaat en een looptijd heeft van drie jaar, tot en met 30 juni 2026. Maurice steijn was één jaar in dienst van Sparta Rotterdam waar hij een seizoen daarvoor knap de club handhaafde in de Eredivsie en afgelopen seizen de club naar een zesde plek wist te bereiken.

Directeur Voetbalzaken Sven Mislintat: “Maurice is inmiddels grofweg twintig jaar als trainer actief in het betaalde voetbal, waarvan ruim twaalf jaar als hoofdtrainer. Hij heeft bij alle clubs waar hij werkzaam was veel betere resultaten behaald dan vooraf werd verwacht. Hij heeft dus meermaals met zijn teams aangetoond een echte overperformer te zijn. Hij is klaar voor de stap omhoog, daar ben ik van overtuigd. Verder zijn we de trainersstaf rondom Maurice zorgvuldig aan het samenstellen tot een complementair geheel. Eind juni melden de eerste spelers zich weer op sportpark de Toekomst en begint de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Ik ben blij dat we de belangrijkste trainerspositie nu hebben ingevuld.”

Said Bakkati wordt als assistent-trainer aan de technische staf toegevoegd. Bakkati heeft een verleden bij Ajax. Gedurende het seizoen 2015/2016 was hij in Amsterdamse dienst als assistent-trainer van coaches Andries Ulderink en Jaap Stam bij Jong Ajax. 

Bakkati tekent net als hoofdtrainer Steijn een contract met een looptijd van drie seizoenen, van 1 juli 2023 tot en met 30 juni 2026. De 28-jarige Duitser Max Lesser komt over van VfB Stuttgart en wordt hoofd analyse eerste elftal. De technische staf bestaat verder uit Richard Witschge, Anton Scheutjens (keeperstrainer) en Alessandro Schoenmaker (performance coach).

Ajax is op zoek naar nog een assistent voor Steijn om de technische staf te completeren. Hedwiges, assistent trainer van Almere City FC wordt genoemd als opvolger maar vertelde maandag voor de PlanetZone TV camera eerst op vakantie te gaan en dan verder te kijken.

Bron: Ajax Foto © PlanetZone