Home Nieuws Sport Nieuws Aanwinst Bryan Limbombe tekent tot zomer van 2027 bij Heracles Almelo

Aanwinst Bryan Limbombe tekent tot zomer van 2027 bij Heracles Almelo

29-06-2023: Sport: Bryan Limbombe tekent bij Heracles Almelo ALMELO, NETHERLANDS - JUNE 29: during the meeting of minister contractondertekening Bryan Limbombe and Heracles Almelo at Erve Asito on June 29, 2023 in Almelo, Netherlands (Photo by Nesimages/Michael Bulder/NES Images)

Heracles Almelo heeft Bryan Limbombe weten vast te leggen. De snelle vleugelaanvaller komt over van Roda JC en heeft in Almelo een contract getekend tot de zomer van 2027. Afgelopen seizoen kwam de 22-jarige Limbombe tot 35 competitiewedstrijden voor Roda JC waarin hij 7 keer wist te scoren en 5 assists gaf. Het seizoen ervoor scoorde hij ook 7 keer en gaf hij 5 assist. Toen in 33 competitieduels.

Nico-Jan Hoogma, technisch directeur, geeft aan dat Heracles Almelo al langer bezig was met binnenhalen van Limbombe. Hoogma: “We zijn erg blij dat dat nu is gelukt. Bryan is een snelle en behendige buitenspeler die op beide flanken uit de voeten kan. Dat we hem nu voor vier jaar aan ons hebben kunnen binden ben ik erg tevreden over”.

Limbombe kijkt erg uit naar de Eredivisie, een stap die hij graag wilde zetten: “Ik heb voor Heracles Almelo gekozen, omdat zij het beste bij mij past qua club, voetbal en beleving. Dit is de beste stap voor mij om mijzelf te kunnen ontwikkelen. Ik kan me nu laten zien in de Eredivisie en daar heb ik zin in!”.

De in Mechelen geboren Limbombe begon in de jeugd van KV Mechelen en kwam via de jeugd van Zulte Waregem in de jeugd van KRC Genk terecht. Daar haalde Limbombe in 2019 het eerste elftal. In twee seizoenen tijd kwam hij tot negen competitiewedstrijden voordat hij in de zomer van 2021 de overstap maakte naar Roda JC.

Bryan Limbombe gaat het rugnummer 7 dragen en neemt deze over van Ismaïl Azzaoui waarvan Heracles Almelo in een eerdere fase al bekend maakte dat het contract niet werd verlengd.

Brfon: Heracles Almelo Foto © NESimages.nl / Michael Bulder