Home Nieuws Pas op voor de ‘nieuwe’ Instagram scam

Pas op voor de ‘nieuwe’ Instagram scam

“Hey, Made This Just For You”

Een gehackte Instagram gebruiker

Vandaag kreeg ik een DM van een meid die beweerde iets speciaals voor mij te hebben gemaakt. Ik was net wakker en lette niet op. Ik dacht dat het een verwijzing was naar een bericht die ze had gemaakt en klikte er op. Al snel kreeg ik een inlogvenster.

In eerste instantie leek het inlogventer van Instagram, maar dat was niet zo. De website is nagemaakt en zal daardoor je inloggegevens opslaan.

Onbetrouwbare link

De website van het inlogvenster is niet van het platform zelf. Als je goed kijkt, zie je: instagram.com-secure….. er staat dus ook geen ‘/’ teken na de .com, maar een ‘-‘. Er zijn nog meer kenmerken waaraan je ziet dat de website is nagemaakt. Zo heb je een menu met ‘about us – support- blog – press- Api – Jobs – Privacy – Terms’, maar als je bijvoorbeeld op press en api klikt, geeft de webpagina een foutmelding. Er bestaat geen webpagina met dat. Nog een kenmerk is de copyright info. Bij de echte Instagram staat “©2019 INSTAGRAM FROM FACEBOOK”, bij de neppe staat “©2019 INSTAGRAM”.

Gescamd, en nu?

Mocht je zo’n vaag bericht hebben gehad en je wachtwoord hebben ingevoerd. Dan is het zaak om je gegevens direct te controleren in je instellingen van je account. Controleer of je e-mail en telefoonnummer nog kloppen. Vervolgens moet je je wachtwoord resetten. Het wachtwoord wat je op de scampagina hebt ingevoerd, klopt dan niet meer. Daardoor kunnen de scammers niks met je account. Meer tips op Instagram (dit is een betrouwbare link en geen scam).

Vorig artikelGa samen met vrienden op spokenjacht in de aanvullende multiplayerscontent die in 2020 verschijnt voor Luigi’s Mansion 3
Volgend artikelOptredens Top 40 Awards: Snelle, Kensington, Kris Kross Amsterdam en meer
Ik ben veel met social media bezig. Mijn moeder zei: 'ga toch eens iets nuttigs doen'. Toen dacht ik bij mezelf "ik ga hier iets nuttigs mee doen". Als de dag van vandaag schrijf ik nu artikelen. Artikelen wat over vanalles gaat. Het zou zelfs over jou kunnen gaan... En ik houd van koffie (dit wordt meestal ook zo standaard gezegd). Het liefste cappuccino/macchiato. Wat doe ik op de site en waar schrijf ik over? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld, deze vraag stel ik vooral mezelf. Ik houd mij vooral bezig over het nieuws rondom: YouTube en muziek. Naast het schrijven ben ik ook bezig met de groei van de site. Ik ben manager en zie de site graag groeien, help jij mee?!