Home Muziek Optredens Top 40 Awards: Snelle, Kensington, Kris Kross Amsterdam en meer

Optredens Top 40 Awards: Snelle, Kensington, Kris Kross Amsterdam en meer

Onder anderen Kensington, Snelle, Kris Kross Amsterdam, Emma Heesters & Rolf Sanchez treden op tijdens de uitreiking van de Top 40 Awards op 10 januari bij Qmusic. Er was dit jaar geen enkele week dat níet een van deze artiesten in de Top 40 stond.

Eén ding is zeker: het dak gaat eraf op 10 januari tijdens de Top 40 Awards. Naast prijzen voor de grootste hits van het jaar, reikt presentator Domien Verschuuren awards uit voor de grootste hits van het decennium. Tijdens de show treedt een aantal van de meest succesvolle artiesten van het afgelopen jaar op.

Snelle verraste heel Nederland met zijn hit ‘Reünie’, Kensington bracht een nieuw album uit, Kris Kross Amsterdam blonk uit met zowel Nederlands- als Engelstalige nummers, en Emma Heesters en Rolf Sanchez bestormden de Top 40 met ‘Pa Olvidarte’. Elke week stond een of meerdere van deze artiesten in de belangrijkste hitlijst van Nederland. Het werd hierdoor een van de meest succesvolle jaren voor de Nederlandse popmuziek ooit.

Naast optredens is er ook een grote lijst bekende namen uit de muziekwereld aanwezig. Voor de awardshow gaan geen tickets in de verkoop. Luisteraars kunnen via Qmusic kaarten winnen voor deze exclusieve awardshow. Enkele categorieën zijn: Beste Nieuwkomer van het Jaar, Beste Artiest van het Jaar, Beste Nummer van het Jaar en Beste Nummer van het Decennium. De Top 40 Awards vinden op 10 januari plaats in de concertzaal bij Qmusic in Amsterdam.