Home Nieuws Muziek Nieuws Sander Hoogendoorn verruilt zijn huis voor piepkleine studentenkamer in Utrecht

Sander Hoogendoorn verruilt zijn huis voor piepkleine studentenkamer in Utrecht

Karigste Kamer - Sander Hoogendoorn © BNNVARA

Thuis colleges volgen, niet naar de bibliotheek kunnen om te studeren en een sociaal leven dat zich vooral afspeelt op een schermpje. De coronatijd hakte erin bij studenten. Daarbij zitten ze vaak in een kamer van soms maar een paar vierkante meter, die ook nog eens elk jaar duurder wordt. Om aandacht te vragen voor dit probleem gaat Sanders Vriendenteam, de BNNVARA-ochtendshow op 3FM, samen met de Landelijke Studentenbond (LSVb) op zoek naar de Karigste Kamer van 2021. En om te ervaren hoe het anno 2021 is gesteld met de studentenhuizen, ruilt Sander een week lang zijn huis (inclusief poes) met een kamer van een student in Utrecht. 

Sander: ‘Ik wil graag zelf ervaren hoe het is om anno 2021 op kamers te wonen. En het is lang geleden dat ik in een hoogslaper heb geslapen, ik ben benieuwd wat dat met mijn nachtrust gaat doen… Maar alles om voor dit probleem aandacht te vragen, want de studentenwoningnood is nog nooit zo groot geweest. Studenten die maar bij hun ouders blijven wonen, bij vrienden op de bank crashen of zelfs in hun auto slapen zijn geen uitzondering in Nederland. En als je dan al een kamer hebt dan is dat vaak ook niet veel soeps.’

Huisjesmelkers krijgen vrij baan
Huisjesmelkers krijgen nog vaak vrij baan en huurcommissies hebben lange wachtlijsten. Ook maken pandjesbazen misbruik van het enorme tekort door torenhoge huren te vragen voor woningen die vaak van slechte kwaliteit zijn. Studenten betalen hierdoor honderden euro’s te veel per maand.

Ama Boahene, voorzitter van de LSVb: “Wij merken dat studenten, in voornamelijk de grote steden, nog steeds veel te veel betalen voor weinig ruimte en slecht onderhouden huizen, de gemiddelde huurprijs ligt nog steeds boven de 400 euro.”

Karigste kamer van Nederland
Studenten kunnen hun kamer opgeven via 3FM.nl/karigstekamer. De jury, bestaande uit waarnemend D66-fractievoorzitter Rob Jetten, Ama Boahene (voorzitter LSVb) en Lot Mulder (hét brein achter het succesvolle Instagram account De Haarclip van Marie Claire) selecteren de vier kanshebbers voor de Karigste Kamer. Vriendenteam verslaggever en 3FM-dj Luc Sarneel gaat met een checklist langs de kanshebbers. De winnaar wordt op vrijdag 22 oktober in de ochtend bekendgemaakt. Hij of zij ontvangt een maand de huurprijs én een huisfeest op de dag zelf. Sander Hoogendoorn zal hiervoor eenmalig de middagshow overnemen en een feestelijke uitzending maken vanuit het winnende huis.

Bron en foto © BNNVARA

Vorig artikelTrijntje Oosterhuis met grootse Christmas Special naar Ziggo Dome
Volgend artikelOpnames Arcadia gestart: gloednieuwe spannende near-fiction reeks over een nieuwe samenleving