Home Entertainment NPO 3FM-dj’s week lang in lockdown voor 3FM Serious Request: The Lifeline

NPO 3FM-dj’s week lang in lockdown voor 3FM Serious Request: The Lifeline

Foto: Nathan Reinds // www.nathanreinds.nl

Frank van der Lende & Eva Koreman, Sander Hoogendoorn & Sophie Hijlkema en Rob Janssen & Wijnand Speelman gaan van 18 t/m 24 december op Vliegveld Twenthe Evenementenlocatie in lockdown voor 3FM Serious Request: The Lifeline. De drie dj-duo’s maken gezamenlijk 24 uur per dag live radio en online content, maar moeten ook 24 uur per dag een loopband draaiende houden. Hiermee motiveren ze luisteraars om zelf ook in actie te komen door coronaproof mee te lopen in hun eigen omgeving en zich te laten sponsoren voor elke gelopen kilometer. Ook kunnen luisteraars tegen betaling een plaat aanvragen of rechtstreeks doneren. Dit alles met maar één doel: geld inzamelen voor het Rode Kruis, dat hulpverleners ontlast en de verspreiding van corona tegengaat in binnen- en buitenland.

Eerder kondigde 3FM aan dat de plannen voor de derde editie van inzamelingsactie 3FM Serious Request: The Lifeline vanwege de huidige coronamaatregelen worden aangepast. De plannen voor dit alternatief komen van de dj’s zelf: ze gaan per duo naast elkaar in een eigen living in lockdown en bedienen om de vier uur de radiostudio die zich in het midden van het gebouw bevindt. Bij de studio is een ruimte waar een loopband 24 uur per dag moet blijven draaien en waar de mogelijkheid is om, op anderhalve meter, gasten te ontvangen.

Sander Hoogendoorn, dj 3FM: “2020 was één van de gekste jaren ever en deze editie van 3FM Serious Request: The Lifeline wordt er waarschijnlijk ook één om nooit te vergeten. Samen met m’n collega-dj’s hebben we een alternatief plan bedacht om dit jaar toch het uiteinde te geven dat het verdient. Timur is er helaas niet bij, maar ik heb heel veel zin om samen met Sophie en de andere dj’s in lockdown te gaan. Zo halen we samen met onze luisteraars, die ook thuis zitten, hopelijk toch zoveel mogelijk geld op voor het Rode Kruis om hulpverleners in zorg te ondersteunen tijdens de coronacrisis.”Coronaproof meelopen
Hoewel de dj’s niet de geplande route door Nederland afleggen, roept 3FM luisteraars op in actie komen door thuis coronaproof mee te lopen. Dat kan via de sponsorloop van 3FM, waarbij de luisteraars zich voor iedere gelopen kilometer in de omgeving laten sponsoren door vrienden, familie en collega’s. Luisteraars kunnen in de actieweek ook platen aanvragen voor geld en zo hulpverleners of dierbaren een hart onder de riem steken, of zelf in actie komen om zo geld op te halen voor het Rode Kruis. Meer informatie over de sponsorloop: 3fm.nl/loopmee.

Bron © NPO 3FM

Vorig artikel[Review] PlayStation 5
Volgend artikelDe Slag om de Schelde trailer gelanceerd, Voorverkoop bioscoopkaarten gestart