Home Nieuws Muziek Nieuws Memphis Depay maakt debuut-EP ‘Heavy Stepper’

Memphis Depay maakt debuut-EP ‘Heavy Stepper’

Memphis Depay speelde niet toen hij de lancering van zijn muziekcarrière aankondigde. Dit was geen flash-in-the-pan of tijdelijke afleiding; het is iets waar hij op de lange termijn mee bezig is. Nu, drie jaar na zijn debuut ‘LA Vibes’, komt zijn eerste lange release: het negen nummers tellende opus dat de ‘Heavy Stepper’ EP is.

Met zeven gloednieuwe nummers naast twee recente singles ‘2 Corinthians 5: 7’ en ‘Blessing’, is het een belangrijk stuk werk en bevat het drie geweldige samenwerkingen. Alle nummers zijn geproduceerd door de Rotterdamse hotshot Rass King, met uitzondering van het titelnummer (Arra) en ‘2 Corinthians 5: 7’ (Flexondis), wat zorgt voor een zeer samenhangende luisterervaring. Opgenomen tijdens meerdere sessies in Dubai, LA, Lyon en Cannes, weerspiegelt de EP ook Depay’s globetrottende levensstijl en put hij uit verschillende genres en smaken van over de hele wereld.

De EP begint met het beklijvende titelnummer, Depay zet de toon op een introspectieve, delicate beat doorspekt met zachte snaarplukken en hypnotiserende fluitriff. ‘Body Like You’ bevat zoete vocalen van de enorm getalenteerde Braziliaanse artiest Zah, en laat Depay’s romantische kant zien met een heerlijke afrobeat riddim. ‘From Ghana’ is weer een prachtige samenwerking, met extra vocalen van Bisa en Rass King, en viert vrouwelijke schoonheid op een slinky, xylofoon-geassisteerde beat.

‘4AM Palm Flow’ is een kort en krachtig nummer dat melancholische zomerse vibes op een LA-tip brengt, en ‘Big Fish’ zet de subwooferdruk voort met trippy omgekeerde geluiden en luchtige gitaarlikken tegen 808 bastonen. In ‘For A Week’ gaat hij hard over een van de meest baszware nummers van de EP. En de volgende ‘Corinthians’ klinkt nog steeds krachtig als onderdeel van dit zware trio. Een andere eerdere single ‘Blessing’ tilt het album naar een euforisch einde, gevolgd door het sublieme ‘D. B. A. ’(‘ droom, geloof, bereik ’) – een introspectieve, pianogestuurde bekentenis met de rijzende Britse ster Yasmin Lauryn, die de EP op een prachtige manier tot rust brengt.

De collectie wordt gekenmerkt door warme, zachte klanken die mooi contrasteren met de zware onderkant, waarbij Depay’s levering van gedempt naar intens buigt en zijn bereik laat zien. Het is zijn grootste intentieverklaring als muzikant tot nu toe, die de wereld zijn muzikale bereik en toewijding aan het spel laat zien. Dit is slechts het begin.

@arrawantsomemore / https://www.instagram.com/arrawantsomemore/

Bron © The Media Nanny

Vorig artikelDraadloze Aonic 50 Noise Cancelling koptelfoon in een nieuwe kleur
Volgend artikelCD PROJEKT RED toont Cyberpunk 2077 gameplay op PS4 Pro en PS5