Home Entertainment Ed Sheeran als eerste in actie voor De Warmste Week

Ed Sheeran als eerste in actie voor De Warmste Week

Ed Sheeran en Siska Schoeters ©VRT

Ed Sheeran gaf De Warmste Week vandaag een stevig duwtje in de rug. In een unieke showcase speelde Sheeran niet alleen nummers uit zijn nieuwe album ‘=’,  hij ging bovendien in gesprek met zijn fans rond het thema van De Warmste Week: Kunnen zijn wie je bent. Een thema dat Ed Sheeran persoonlijk nauw aan het hart ligt, benadrukte hij in een gesprek met Siska Schoeters.  

Ed Sheeran: “Pas je niet aan, doe wat je gelukkig maakt. Wees niet bang om uit jezelf te breken. Jij bent nu eenmaal je beste zelf.”

De showcase van Ed Sheeran werd vandaag opgenomen op de VRT. Eind december, tijdens De Warmste Week kan je het wervelende concert en de hartverwarmende gesprekken bekijken op Eén, in een televisiespecial met Siska Schoeters als gastvrouw. Het gesprek tussen Ed en Siska over het thema van De Warmste Week kan je vanaf dinsdagvoormiddag 5 oktober bekijken via VRT NU.  

Steun aan concrete projecten

Met de actie van Ed Sheeran en de massale steun van zijn fans zamelde De Warmste Week 108.429 euro in. Meteen het startschot voor de solidariteitsactie waarbij Vlaanderen geld inzamelt om projecten te steunen die drempels wegnemen of vleugels geven aan mensen zodat iedereen kan zijn wie die is.

Organisaties kunnen momenteel dergelijke projecten indienen bij het DWW Fonds van de Koning Boudewijnstichting. Enkele voorbeelden: het GO!-atheneum in Heist wil graag een project opstarten dat leerlingen en leerkrachten helpt om te gaan met medeleerlingen die worstelen met gevoelens rond identiteit en geaardheid.  KULAY vzw droomt van een project in de Filipijnen, dat rolstoelen voorziet voor jongeren met een beperking zodat zij toch naar school kunnen gaan. En De Engelenhoeve wil een mobiel percussiehuis realiseren voor jongeren uit kwetsbare situaties of ouderen met dementie. Een onafhankelijke jury, samengesteld door de Koning Boudewijnstichting met als voorzitter Eva Vereecke van De Ambrassade, zal bepalen welke projecten steun krijgen.

Showcase Ed Sheeran © VRT

Over De Warmste Week

De Warmste Week zet dit jaar 1 thema centraal: Kunnen zijn wie je bent. De Warmste Week wil dat thema op de kaart zetten en samen met heel Vlaanderen geld inzamelen voor projecten, die ervoor zorgen dat iedereen kan zijn wie die is.

Het ingezamelde geld komt terecht in het DWW Fonds van de Koning Boudewijnstichting, dat een selectie maakt uit de meest impactvolle projecten rond het thema. Het DWW Fonds steunt projecten die gelijke kansen bevorderen, die sensibiliseren rond tolerantie, die drempels wegnemen of vleugels geven aan mensen. Want kunnen zijn wie je bent, dat verdient iedereen. Met de volledige opbrengst van alle acties voor De Warmste Week zal het DWW Fonds op het einde van het jaar de geselecteerde projecten financieel steunen.

De Warmste Week vindt dit jaar plaats van zaterdag 18 tot en met vrijdag 24 december in Mechelen. Er komt een groot stadsfestival met DWW Radio (Studio Brussel en MNM maken een week lang samen live radio), muziekoptredens, workshops, voorstellingen en nog veel meer. De Warmste Week wordt gerealiseerd met de warme steun van KBC, die mee zijn schouders zet onder de solidariteitsactie die heel Vlaanderen meesleept rond het centrale thema, Kunnen zijn wie je bent.

Meer informatie over De Warmste Week 2021 vind je hier.

#DWW21

#kunnenzijnwiejebent

Bron: VRT

Vorig artikelMNM breidt podcast- en video aanbod uit met gloednieuwe reeksen
Volgend artikelTCL Communication lanceert TCL 20Y en 205