Home Nieuws Muziek Nieuws 17 Miljoen Mensen 25 jaar geleden al een hit

17 Miljoen Mensen 25 jaar geleden al een hit

Binnenland – Davina Michelle staat vrijdag voor de zestiende week in de Top 40. Mede door het lied 17 Miljoen Mensen van de zangeres en rapper Snelle. Het nummer staat deze week opnieuw op nummer één. De zangeres bereikt hiermee dezelfde hoogte als Beyoncé en Olivia Newton-John. Zij voerden de hitlijst in totaal ook zestien weken aan.

De tekst van 17 Miljoen Mensen werd geschreven door Snelle ter afsluiting van het concert dat Davina Michelle gaf in een leeg Ahoy en werd na afloop massaal gestreamd. Het nummer, dat slechts 1 minuut en 47 seconden duurt, werd een nummer 1-hit.

Cover van een bekend nummer

De nummer 1-hit is geen nieuw lied, het is een cover van 15 Miljoen Mensen van Fluitsma & Van Tijn. Dit lied stond in 1966 ook twee weken lang op nummer één. Volgende week weten we of de cover het record zal verbreken.

Maker(s) aangenaam verrast

Ik kreeg zelf meteen kippenvel, ik was zó onder de indruk ervan. En ik voelde meteen dat dit weer een lading heeft. Het komt dubbelhard binnen bij iedereen volgens mij. Ik ben héél erg vereerd.” Dat zei Eric van Tijn in een interview van 538.

Zangeres wil geen langere versie

De cover duurt 1 minuut en 47 seconden. Dat is opmerkelijk voor een nummer 1-hit, want gemiddeld duurt een nummer in Nederland 3 minuten en 15 seconden. Het origineel ligt ook rond het gemiddelde. Hoewel sommigen wellicht een langere versie willen, wil de zangeres dat absoluut niet. Dat liet zij weten aan 538: “Ik denk dat het mooi is zo. Ik hoop dat het een hele korte coronaperiode wordt en ik denk dat het liedje dat heel mooi weerspiegelt. Toen het uitkwam, dacht ik: dit is het gewoon”.

Toch wel een langere versie

Ondanks er geen langere versie komt betreft de zangeres, maken andere muzikanten wel een volledige versie, bijvoorbeeld de band BENR. Interessant is dat ook deze cover goed wordt beluisterd. Op YouTube staat het namelijk in de trendlijst.

Vorig artikelThe Way Back is vanaf 28 april beschikbaar via VOD en EST
Volgend artikelNPO corona-update: 3FM Serious Request: Never Walk Alone van start gegaan
Ik ben veel met social media bezig. Mijn moeder zei: 'ga toch eens iets nuttigs doen'. Toen dacht ik bij mezelf "ik ga hier iets nuttigs mee doen". Als de dag van vandaag schrijf ik nu artikelen. Artikelen wat over vanalles gaat. Het zou zelfs over jou kunnen gaan... En ik houd van koffie (dit wordt meestal ook zo standaard gezegd). Het liefste cappuccino/macchiato. Wat doe ik op de site en waar schrijf ik over? Dit is een vraag die vaak wordt gesteld, deze vraag stel ik vooral mezelf. Ik houd mij vooral bezig over het nieuws rondom: YouTube en muziek. Naast het schrijven ben ik ook bezig met de groei van de site. Ik ben manager en zie de site graag groeien, help jij mee?!