Home Nieuws Gaming Nieuws Sword Art Online: Last Recollection – belooft wat voor de beste...

[Hands-On] Sword Art Online: Last Recollection – belooft wat voor de beste anime-arc

Sword Art Online is een franchise met een gecompliceerd bestaan. Van korte web novels tot light novels is het originele verhaal erg beknopt. Toen ging de verhaalvertelling over naar light novels en werd alles een stuk uitgebreider. Dat was te merken aan de Alicization-arc in de boeken. Toen die afgelopen was, omvatte die de helft van alle geschreven SAO-boeken. Nu met Last Recollection kunnen we het laatste gedeelte van die arc ervaren, The War of the Underworld.

Net als vorige SAO-spellen heeft ook Last Recollection een niet geheel getrouwe vertelling van het verhaal van de boeken. Zo is niet alleen de verhaallijn iets aangepast, maar ook zijn er personages toegevoegd uniek aan de videogames. Het is tevens de eerste keer dat The Dark Territory in de games voorkomt. Tijdens Gamescom konden we alvast een stukje van het spel proberen.

Net als Alicization Lycoris is het spel grotendeels een open wereld die nagenoeg vrij te verkennen is en staat de game erg hoog in het lijstje qua kwaliteit graphics. Zeker voor een anime-game ziet het er geweldig uit. Ook de gevechten zijn weer net wat beter uitgewerkt dan de vorige game en dat is denk ik toch het beste van de SAO-games. Hoewel ik ieder spel heb gespeeld waren de eerste spellen matige games met veel grinden. Iedere game heeft echter ieder stukje van de gameplay weer verbeterd tot een sterke RPG.

Het vechtsysteem is uitgebreid met mogelijkheden om in real time tussen teamgenoten te wisselen en hun bijzondere aanvallen te gebruiken. Ieder met eigen combo’s en speciale aanvallen die goed op elkaar afgesteld kunnen worden qua timing en effecten. Je kan zo extra strategisch zijn wanneer je sterke vijanden tegenkomt. Het is wel op het eerste punt een redelijk overweldigende ervaring omdat er zo veel mogelijkheden zijn in het aanpassen van de personages en de wapens. Zeker voor een demo, maar ik verwacht dat het met het volledige spel gemakkelijk genoeg moet

De demo van Sword Art Online: Last Recollection was al een goede en intensieve ervaring. De diepgang die ik verwacht dat het spel gaat hebben lijkt geweldig te gaan worden, daarnaast ziet het spel er prachtig uit met bovendien goede muziek en een diverse cast aan unieke personages. Ik kijk enorm uit naar het spel wat begin oktober moet verschijnen.