Home Nieuws Gaming Nieuws Overpass 2

[Hands-on] Overpass 2

Op de Gamescom in Keulen kregen we de kans om de game Overpass 2 te proberen bij uitgever Nacon. 

Vind je zo talloze rondjes racen op een vlak parcours snel saai worden en heb je behoefte aan iets anders? Overpass 2 is een racegame die zich richt op racen in extreme terreinen. Dit betekent meer aandacht voor techniek en maar ook minder snelheid. Persoonlijk is dit voor mij een leuker type racegame dan iets in de richting van Formule 1, maar voor een ander kan dit totaal anders liggen.

De game komt met een aantal verschillende modi. Allereerst is er een carière modus beschikbaar. Hierin kun je een team samenstellen, sponsoren zoeken en onderzoeksgeld verdelen. De game probeert hierin echt realistisch te zijn. Een andere heel toffe modus is de Hill Climb waar je in een ruige auto over de rotsen een berg op moet klimmen. Tijdens het spelen kom je ook allerlei grote namen tegen waarvan je een voertuig kunt kiezen. Zo zagen we Yamaha, Arctic Cat en Suzuki. 

Overpass 2 ziet er werkelijk prachtig uit. Stofwolken, waterreflecties, modderspetters zijn allemaal erg realistisch gemaakt en voegen echt wat toe tijdens het spelen. Bekijk hieronder zelf hoe de game eruit en speelt, ziet in deze gameplay trailer:

Al met al lijkt Overpass 2 een erg realistische en ruige game te worden. Klinkt dit als een game voor jou? Dan hoef je niet zo lang meer te wachten. Overpass 2 komt uit op 28 september in Europa en zal te spelen zijn op Xbox Series X/S, PlayStation 5 en PC. Opvallend, want dit is drie weken eerder dan eerder was aangekondigd.