Home Nieuws Gaming Nieuws Prince of Persia: The Lost Crown – een van de meest...

[Hands-on] Prince of Persia: The Lost Crown – een van de meest frisse Ubisoft-games in jaren

Volgend jaar verschijnt Prince of Persia: The Lost Crown op consoles en pc. Met de eerste nieuwe Prince of Persia-game in jaren brengt Ubisoft de geliefde franchise terug naar de roots. In The Lost Crown heb je namelijk een sidescrolling platformer in plaats een volledige 3D-omgeving. Ubisoft wil met deze platformer ook qua uitdaging terug naar de vroegere tijden. Tijdens Gamescom konden we alvast een voorproefje van de game krijgen. Zo hebben we een scène kunnen zien, maar ook wat van de vroege gameplay kunnen spelen. Hoe dat beviel, lees je hier.

In deze Prince of Persia speel je als Sargon, een krijger wiens doel het is om de daadwerkelijke prins te redden. Voor de gameplay kun je verschillende acties gebruiken. Natuurlijk zijn er elementen als lopen, springen en vechten, maar het vechten kan op twee manieren. Je hebt namelijk je dubbele zwaarden en een boog met gelimiteerde pijlen. Het combineren van deze twee wapens met razendsnel bewegen is wat de game nu al erg goed maakt. Iedere actie die je kan maken gaat soepel over in de volgende waardoor je heerlijke combo’s kunt maken. Je moet alleen wel ook tijdens de combo’s opletten op de tegenstanders of die niet willen aanvallen. Je hebt namelijk niet al te veel levens en het bijvullen is ook niet constant mogelijk. Hierdoor geeft de game je weer wat extra uitdaging.

Ook hebben we een kleine blik kunnen werpen op de mogelijkheid om je vaardigheden te verbeteren. Dit kan bijvoorbeeld door een beperkt aantal amuletten te selecteren die je bij je draagt. Ieder amulet wat je gebruikt heeft weer eigen bonus. Dit kan sneller bewegen zijn, maar ook sneller werkende vaardigheden. Het was leuk om hier even mee te klooien in de demo, maar ik hoop dat ze in het echte spel geleidelijk worden vrijgespeeld en niet zoals nu meteen een lading beschikbaar komen.

Tot slot de muziek. Hoewel we nog maar één level hebben kunnen bekijken, klonk de muziek in elk geval alweer enorm goed. Het zet een goede sfeer neer die ook bij de setting van de wereld goed toepasselijk is. Ubisoft is normaal gezien sowieso erg goed met muziek, dus ik heb ook voor dit goede hoop dat het verder ook een sterke soundtrack wordt.

Als geheel voelt The Lost Crown enorm fris aan. Hoewel de gameplay terug gaat naar de roots voelt het allemaal goed aan en zeker niet verouderd. Het concept is op ieder punt verbeterd en responsiever gemaakt. De gameplay is flink uitdagend, maar zelfs in mijn beperkte tijd met het spel konden we al redelijk een grip krijgen op de gameplay. Ik ben in elk geval enthousiaster geworden.