Home Nieuws Gaming Nieuws Little Nightmares 3 – meer horrorachtig

[Preview] Little Nightmares 3 – meer horrorachtig

Little Nightmares is een populaire franchise van Bandai Namco en tijdens Gamescom werd dan het derde deel alweer aangekondigd. Ditmaal ontwikkeld door een andere studio, Supermassive Games. Deze studio is bekend van onder andere horrorgames als The Quarry en The Dark Pictures-franchise. Little Nightmares is echter ondanks de naam geen echte horrorgame, dus ik was zeker benieuwd naar wat de nieuwe studio er mee kon doen.

Helaas konden we het spel zelf niet spelen, maar speelden twee medewerkers van Bandai Namco een ruime demo voor ons door. Deze demo duurde zo’n 15 minuten en liet een goed beeld zien van de gameplay. Deze is net als vorige delen gefocust op multiplayer, alleen dit keer voor het eerst is dat alleen online mogelijk. Gelukkig kun je het spel wel spelen met vrienden die het spel niet hebben. Net als met It Takes Two heeft maar één speler het spel nodig. De ander kan met een speciale download meespelen.

De gameplay die we konden zien speelde zich af in een woestijnachtige omgeving in een verlaten toren. Deze worden ook al geteased in onderstaande aankondigingstrailer. Vanaf het begin is er al een spannende sfeer aanwezig in het spel. Het verlaten gebied voelt spookachtig aan en de muziek geeft het idee dat er ieder moment iets kan gebeuren. En vaak is er inderdaad iets op komst. Of het nu opeens een reuzenhand door een muur is of een grote baby die je aanvalt. Een goede samenwerking is essentieel voor de spelers om te ontsnappen. Zo zijn er geregeld kleine puzzels die beide spelers nodig hebben om opgelost te kunnen worden. De twee speelbare personages hebben namelijk unieke vaardigheden die allebei in andere moment nodig zijn.

Het gaf mij qua gameplay al een goed in elkaar te zitten. Ik vind games waar je echt goed moet samenwerken altijd een unieke ervaring. Het is alleen even wachten op de volledige game of de puzzels leuk blijven en er genoeg variatie gaat zijn. Little Nightmares 3 lijkt dus in elk geval een geweldige toevoeging te worden aan de franchise. De gameplay is diepgaand, de locaties uniek en sfeervol, maar bovenal voelt het alsof er net een stapje verder is gegaan om spanning op te bouwen. Door deze uitgebreide demo ben ik in elk geval benieuwd geworden naar de volledige game. Het blijft jammer dat je niet op één console/pc meer samen kunt spelen.