Home Nieuws Gadgets & Electronica Samsung tilt duurzamer leven naar een hoger niveau op CES 2023

Samsung tilt duurzamer leven naar een hoger niveau op CES 2023

© Samsung

Samsung kondigt een nieuw tijdperk van duurzamer leven aan. Met services zoals SmartThings Energy die zorgen voor efficiëntie in het huishouden, kunnen mensen zowel energie als geld besparen met huishoudelijke apparaten van Samsung. Samsungs nieuwe technologieën, zoals een nieuw wasprogramma en een filter die de uitstoot van microplastic uit wasmachines aanzienlijk verminderen, maken het voor consumenten makkelijker hun impact op het milieu te verminderen.

“De technologieën die we op CES 2023 presenteren, zetten duurzaamheid centraal in de gebruikservaring”, zegt Moohyung Lee, Corporate EVP en hoofd van het R&D-team bij Samsung Electronics’ Digital Appliances Business. “Het is onze ambitie om een energie-efficiënte consumenten elektronicamerk te worden. Onze nieuwste producten en samenwerkingen zullen daarom helpen een duurzamer leven voor meer mensen mogelijk te maken.”

SmartThings helpt energiebesparingen te maximaliseren
Met bijna 250 miljoen gebruikers en meer dan 10,5 miljoen verbonden huishoudelijke apparaten, blijft het SmartThings-platform van Samsung uitbreiden. Hierdoor kunnen meer gebruikers hun ecologische voetafdruk thuis verkleinen.


Het ‘AI Energy Mode’ programma van SmartThings Energy is krachtig en biedt ondersteuning voor meerdere apparaten en regio’s, en maakt nog grotere energiebesparingen mogelijk. Samsung heeft gemeten dat met het gebruik van de speciale AI-energiemodus op koelkasten en airconditioners besparingen kunnen worden gerealiseerd ten opzichte van gebruik zonder deze modus.

“In 2023 willen we consumenten niet alleen uitstekende beeldkwaliteit bieden, maar ook een holistische, premium ervaring die is afgestemd op wat ze nodig hebben en willen in een geconnecteerde woning”, zegt Cheolgi Kim, EVP van Visual Display Business bij Samsung Electronics. “Met SmartThings is onze geavanceerde technologie naadloos en intuïtief, waardoor het leven elke dag duurzamer, toegankelijker en aangenamer wordt.”

© Samsung

De eerste Smart Home Energy Management Systems (SHEMS)-certificering in de branche

Door de inspanningen van Samsung om SmartThings Energy te verrijken en uit te breiden, kende het Amerikaanse Environmental Protection Agency (EPA) Samsung de Smart Home Energy Management Systems (SHEMS)-certificering toe. De certificering wordt toegekend aan slimme huishoudelijke apparaten en diensten die inzicht geven in het energieverbruik van aangesloten apparaten. Dit stimuleert energie- en kostenbesparing, en maakt het makkelijker om de belasting van het energienet te verminderen.

De EPA kende in 2022 ook 474 ENERGY STAR®-certificeringen toe aan basismodellen van Samsungs huishoudelijke apparaten, waaronder 49 “meest efficiënte” erkenningen. Samsung is al meer dan tien jaar leider op het gebied van ENERGY STAR-onderscheidingen en winnaar van de prestigieuze ENERGY STAR Corporate Commitment Award.

Net Zero woningen werkelijkheid maken door huishoudens verbeterde energie-efficiëntie te bieden

Samsung onthult met het Smart City-project de volgende fase van zijn Net Zero Home-initiatief om meer mensen de kans te geven thuis energie-onafhankelijk te zijn. Het Smart City Project, een samenwerking met Siemens, richt een duurzame woongemeenschap op in Sterling Ranch, Colorado. Er worden 12.000 woningen gebouwd voor ongeveer 30.000 inwoners.

SmartThings Energy dient daarbij als het belangrijkste energieplatform van de gemeenschap, met Samsung-apparaten die bewoners realtime inzicht geven in hun energie-, water- en aardgasverbruik. In de hele gemeenschap slaan zonnepanelen en huishoudelijke batterijen energie op, terwijl energiezuinige apparaten zorgen voor minder stroomverbruik en controle op het waterverbruik. Samen met slimme stads- en beveiligingsoplossingen van Siemens en Resideo, zullen de technologieën van Samsung het de bewoners van Sterling Ranch makkelijker maken om van een net-zero levensstijl te genieten.

De samenwerking tussen Samsung en Resideo (het bedrijf voor domotica-oplossingen) gaat verder dan het Smart City-project. Samsung werkt ook samen met Resideo om zijn apparaten te integreren met de smart grid-oplossingen van het bedrijf via energiebesparende programma’s in Californië en Texas. De samenwerking helpt meer gemeenschappen smart-grid ready te maken, en optimaliseert de vraagrespons om de besparingen van SmartThings Energy nog verder uit te breiden. Hiermee legt Samsung de basis om Net Zero woningen – en gemeenschappen – te realiseren.

© Samsung

Microplastics frontaal aanpakken met ‘Less Microfiber’-technologie

Hoewel het verminderen van de impact van apparaten en woningen essentieel is, zijn er ook andere directe gevaren voor het milieu die aandacht vragen. Daarom werken Samsung en outdoormerk Patagonia al meer dan een jaar samen om het afstoten van microplastics tijdens het wassen van kleding en het vervuilen van oceanen en andere wateren tegen te gaan.

De nieuwe ‘Less Microfiber’ wasprogramma van Samsung is het resultaat van die samenwerking. ‘Less Microfiber’, een doorbraak in de strijd tegen microplastics, kan de uitstoot van microplastics tijdens het wasprogramma verminderen. Het programma is nu al beschikbaar in Europa op bepaalde modellen en zal binnenkort ook beschikbaar zijn op wasmachines in de VS en Korea.

Net als het ‘Less Microfiber’ programma kan het nieuw ontwikkelde wasmachinefilter van Samsung en Patagonia een reële impact hebben op de gezondheid van aquatische ecosystemen. Deze externe filter vermindert de uitstoot van microplastics tijdens het wasprogramma, waarmee er voorkomen wordt dat deze uiteindelijk in de oceaan terecht komen. De filter zal vanaf de tweede helft van 2023 beschikbaar zijn voor een selectie wasmachines in Europa.

Via nauwe samenwerkingen, technologische doorbraken en de toewijding om ’s werelds meest energie-efficiënte consumenten electronicamerk te worden, wil Samsung het voortouw nemen op weg naar een duurzamere toekomst.

Bezoek Samsung.com voor meer informatie over de milieubewuste innovaties die Samsung op CES 2023 presenteert.

Bron en foto © Samsung