Home Nieuws Gadgets & Electronica Samsung lanceert de gloednieuwe Samsung Galaxy S23-serie

Samsung lanceert de gloednieuwe Samsung Galaxy S23-serie

© Samsung

Samsung lanceert vandaag de Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ en Galaxy S23 en luidt daarmee een nieuw tijdperk in voor de Samsung Galaxy-lijn. De geavanceerde camera biedt gebruikers de vrijheid om hun creativiteit te ontdekken, bijvoorbeeld door professionele Nightography-video’s op te nemen met kunstmatige intelligentie. “Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform voor Galaxy” zorgt voor premium gebruikservaringen, dankzij grensverleggende AI en toekomstbestendige gameplay met ‘s werelds snelste graphics voor mobiel1. De Galaxy S23 Ultra is uitgerust met een ingebouwde S Pen2, voor meer productiviteit, makkelijke notities en nog veel meer. De grensverleggende innovaties van de Galaxy S23 zijn gehuisvest in een opvallend design, met meer onderdelen gemaakt van gerecyclede materialen dan alle voorgaande Samsung Galaxy-smartphones3.

“De waarde van innovatieve technologie wordt niet alleen beoordeeld op wat het op dit moment mogelijk maakt, maar ook op wat het bijdraagt aan een betere toekomst,” zegt TM Roh, President en Head of Mobile eXperience Business bij Samsung Electronics. “De hele Galaxy S23-reeks is de nieuwe standaard voor betrouwbare, premium smartphones. Door krachtige innovaties en duurzaamheid samen te brengen, definiëren we de nieuwe norm voor topprestaties.”

Een Samsung Galaxy-camera met meer megapixels en uitgebreide creatieve mogelijkheden

De Galaxy S23 Ultra maakt het voor iedere fotograaf makkelijker om professionele beelden vast te leggen. Het toestel is uitgerust met het meest geavanceerde Galaxy-camerasysteem van Samsung tot nu toe, dat geschikt is voor vrijwel alle lichtomstandigheden en uitzonderlijk veel details vastlegt. De verbeterde Nightography-mogelijkheden optimaliseren foto’s en video’s in de meest uiteenlopende omstandigheden. Een concert filmen, een selfie nemen in het aquarium of een groepsfoto maken van vrienden tijdens een diner – je foto’s en video’s zijn scherper dan ooit4. Bij weinig licht kan visuele ruis een foto verpesten. Maar ook dat wordt gecorrigeerd door een nieuw AI-gestuurd algoritme voor beeldsignaalverwerking (ISP) dat details en kleurtinten verbetert.

De Galaxy S23 Ultra beschikt over een nieuwe 200MP Adaptive Pixel-sensor, die de mooiste momenten met ongelooflijke precisie vastlegt. De sensor maakt gebruik van pixel binning voor meerdere niveaus van beeldverwerking in hoge resolutie tegelijkertijd5. Omdat selfiecamera’s belangrijker zijn dan ooit voor onze dagelijkse communicatie, introduceert de Galaxy S23-serie snelle autofocus en onze eerste Super HDR-selfiecamera, met een sprong van 30fps naar 60fps, voor zichtbaar betere foto’s en video’s met de camera aan de voorzijde.

Voor wie nog meer creatieve mogelijkheden wil, biedt de Galaxy S23-reeks een aantal tools die elke fotografie-ervaring uniek maken. Met de Expert RAW-app6, die alleen beschikbaar is op Samsung Galaxy, kunnen foto’s in RAW en JPEG worden gemaakt en bewerkt op DSLR-wijze. Je kunt experimenteren met Multi-Exposure-fotografie of een heldere foto van het sterrenstelsel maken met de Astrophoto-functionaliteit. Na te zijn gedownload op de Galaxy S23, zijn de Expert RAW-functies toegankelijk in de Samsung Camera App. Met de nieuwe zoommogelijkheden van de Camera Controller-app7 op de Galaxy Watch5-serie kun je vanaf je pols de perfect gekaderde foto maken.

Andere verbeteringen van de camera zijn:

  • Bij slecht licht of in situaties die normaal gesproken een onscherp beeld zouden opleveren, zijn video’s stabiel met verdubbelde optische beeldstabilisator (OIS)-hoeken in alle richtingen op de Galaxy S23 Ultra.
  • Video-opnames krijgen een filmisch effect met verbeterde 8K-video8 met 30 frames per seconde en een bredere hoek.
  • Geavanceerde, objectgebaseerde AI analyseert elk detail in het beeld, zelfs tot de kleinste gezichtskenmerken als haar en ogen, om dynamische kenmerken van personen zorgvuldig weer te geven.
  • Voor een nog betere video-ervaring creëert de nieuwe 360 Audio Recording-functionaliteit9 een multidimensionaal geluid op de Galaxy Buds2 Pro.

Op de Galaxy S23+ en Galaxy S23 krijgt de iconische Galaxy-camera een vernieuwd uiterlijk. De huidige contourbehuizing van de camera is verdwenen, waarmee deze Galaxy-reeks zich duidelijk onderscheidt.

© Samsung

De toekomst van Mobile Gaming

Zowel creators als gamers willen technologie die grenzen verlegt en steeds weer nieuwe mogelijkheden biedt. Samsung en Qualcomm hebben samen de Samsung Galaxy-ervaring geoptimaliseerd met het gloednieuwe Snapdragon® 8 Gen 2 Mobile Platform voor Galaxy, het krachtigste en meest efficiënte platform ooit in een Samsung Galaxy smartphone en de snelste10 Snapdragon van dit moment. De 5000mA-accu11 van de Galaxy S23 Ultra voedt daarbij een grotere camera dan op de Galaxy S22 Ultra zonder dat het toestel groter wordt.

Een nieuw ontworpen CPU-microarchitectuur verhoogt de verwerkingscapaciteit van de Galaxy S23-serie met ongeveer 30 procent in vergelijking met de Galaxy S22-serie12. Het maken van prachtige foto’s bij weinig licht vereist biljoenen berekeningen per seconde, dus de zeer efficiënte NPU-architectuur van Samsung Galaxy is met 49 procent geoptimaliseerd om prestaties en kracht in evenwicht te brengen, terwijl een AI-algoritme wordt gebruikt om gebruikers te helpen epische foto’s en video’s te maken12. Een van de meest belangrijke verbeteringen aan de Galaxy S23-reeks is de geoptimaliseerde GPU, die ongeveer 41 procent sneller is in vergelijking met de Galaxy 22-reeks en speciaal is ontworpen voor ervaren gebruikers12.

De Galaxy S23 Ultra ondersteunt bovendien real-time ray tracing voor de ultieme mobiele game-ervaring. Je zult merken dat scènes realistischer worden gerenderd, dankzij technologie die elke lichtstraal simuleert. Bovendien zorgt Samsung Galaxy’s grotere13 vapor chamber, nu aanwezig op elk model in de Galaxy S23-reeks, voor onbeperkte gaming marathons.

Het uitgebreide 6,8-inch14 edge display van de Galaxy S23 Ultra heeft een kleinere ronding voor een groter en vlakker scherm15 en de beste visuele ervaring. Met de unieke Enhanced comfort-functionaliteit kun je kleurtonen en contrastniveaus aanpassen, zodat je ’s avonds minder vermoeide ogen krijgt van je scherm. Vision booster past zich nu aan op drie verschillende lichtniveaus, in plaats van twee, om helderheid en schittering bij daglicht tegen te gaan.

Ontworpen met onze planeet in gedachten

De Galaxy S23-reeks legt de lat hoger voor eersteklas kwaliteitstechnologie die het leven van gebruikers kan verrijken en kan bijdragen aan een gezondere planeet. De Samsung Galaxy wordt geproduceerd met nog meer gerecyclede materialen dan de Galaxy S22-reeks. De Galaxy S23 Ultra gebruikt gerecyclede materialen in 12 interne en externe onderdelen, vergeleken met zes interne onderdelen in de Galaxy S22 Ultra. De Galaxy S23-serie heeft ook een grotere variatie aan gerecyclede materialen dan alle andere Galaxy-smartphones, waaronder gerecycled aluminium, gerecycled glas en gerecycled plastic afkomstig van afgedankte visnetten, PET-flessen en watervaten.

De nieuwe S-serie is de eerste met Corning® Gorilla® Glass Victus® 2, met een verbeterde levensduur voor langdurig gebruik en gemaakt van gemiddeld 22 procent aan gerecycled materiaal16 . Bovendien wordt elke Galaxy S23-smartphone geleverd in een nieuw ontworpen verpakking van 100 procent gerecycled papier.

Met de Galaxy S23-serie zet Samsung Galaxy zich in om de impact op het milieu te verminderen, zonder concessies te doen op het gebied van kwaliteit en design. De Galaxy S23-serie is UL ECOLOGO®-gecertificeerd17 – een certificatie die toegekend wordt aan producten die minder milieubelastend zijn. De Galaxy S23-reeks levert jarenlang gebruiksplezier en een langere levensduur van de toestellen door vier generaties OS-upgrades en vijf jaar lang beveiligingsupdates18. Om de levensduur te verlengen, kunnen gebruikers ook gebruikmaken van programma’s zoals Samsung Care+19, een ondersteuningsdienst voor schade en reparaties.

Gebruiksvriendelijke beveiliging en privacy zonder concessies

Veiligheid en privacy vormen de basis van de Galaxy S23-reeks. Elke smartphone wordt geleverd met Samsungs end-to-end Samsung Knox-beveiliging, die meer overheids- en sectorcertificaten heeft ontvangen dan welk mobiel toestel, platform of systeem ook. Het Security and Privacy Dashboard op Samsung Galaxy geeft compleet inzicht in wie toegang heeft tot je gegevens en hoe deze worden gebruikt. In een oogopslag zie je of je persoonlijke gegevens in gevaar zijn en je krijgt eenvoudige aanwijzingen om instellingen te wijzigen voor een veiligere omgeving. Je kunt bovendien precies bepalen welke applicaties en programma’s toegang krijgen tot je gegevens en hoe deze gebruikt mogen worden.

Knox Vault, een systeem dat voor het eerst werd geïntroduceerd op de Galaxy S21, biedt een extra beveiligingslaag voor gevoelige informatie op de Galaxy S23, door deze te isoleren van de rest van het toestel, inclusief het besturingssysteem.

Meer vrijheid en flexibiliteit

Grenzeloze innovatie vormt de kern van de Galaxy S-serie. Maar de kracht en de creatieve mogelijkheden van de Samsung Galaxy Ultra zijn niet beperkt tot smartphones. Met de gloednieuwe Galaxy Book3 Ultra en de Galaxy Tab S8 Ultra krijg je toegang tot het volledige Samsung Galaxy-ecosysteem.

Alle modellen in de Galaxy S-reeks krijgen extra connectiviteitsmogelijkheden. Samsungs Multi Control20, dat muis- en toetsenbordfuncties verbindt tussen een Samsung Galaxy-pc en -tablet, is nu ook beschikbaar voor de Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ en Galaxy S23 voor de ultieme integratie tussen toestellen. De nieuwe tekstfunctionaliteit maakt het gemakkelijker om tekst, zoals URL’s, te kopiëren en plakken van het ene apparaat naar het andere, zodat een activiteit op een ander apparaat kan worden voortgezet. Wanneer je Google Meet met Samsung Notes en de S Pen synchroniseert, kun je nog beter samenwerken tijdens videomeetings. Met Google Meet live sharing kunnen deelnemers tegelijkertijd een document bewerken21 vanaf hun eigen Android-toestel, in plaats van op een gedeeld scherm te kijken22.

Beschikbaarheid

De Galaxy S23-serie is verkrijgbaar in vier, door de natuur geïnspireerde, matte tinten: Black, Cream, Green en Lavender23.

De Galaxy S23 Ultra, Galaxy S23+ en Galaxy S23 zijn per direct verkrijgbaar bij providers, retailers en via Samsung.com.

De Galaxy 23 is verkrijgbaar vanaf €949,-, de Galaxy S23+ vanaf €1.199,- en de Galaxy S23 Ultra vanaf €1.399,-. Ga voor meer informatie over de Galaxy S23-reeks naar: www.samsungmobilepress.com, news.samsung.com/global of www.samsung.com/global/galaxy/.

1 Snapdragon® 8 Gen 2 for Galaxy is geoptimaliseerd voor Samsung en exclusief ten tijde van de lancering van de Galaxy S23-reeks. ’s Werelds snelste Snapdragon-claim geldt vanaf 1 februari 2023.

2 S pen-ondersteuning is alleen beschikbaar op de Galaxy S23 Ultra. Niet beschikbaar op de Galaxy S23+ of Galaxy S23.

3 De Galaxy S23 Ultra gebruikt gerecyclede materialen in 12 interne en externe onderdelen (Galaxy S23+ en S23: 11 interne en externe onderdelen), vergeleken met zes interne onderdelen in de Galaxy S22 Ultra.

4 Vergeleken met de Galaxy S22 Ultra

5 Samsungs vernieuwde pixel binning-technologie voor de Galaxy S23 Ultra biedt 200MP, 50MP en 12MP output-mogelijkheden.

6 Expert RAW moet voor gebruik gratis worden gedownload uit de Galaxy Store. Expert RAW-app is beschikbaar op de Galaxy S23-reeks (S23 Ultra, S23+, S23), Z Fold4, Galaxy S22 Series (S22 Ultra/S22+/S22), Z Fold 3, S21 Ultra, S20 Ultra, Z Fold 2 en Note 20 Ultra.

7 Camera Controller-app is vooraf geïnstalleerd op de Galaxy Watch5-reeks.

8 Afspelen van 8K-video’s is beschikbaar op apparaten die 8K-resolutie ondersteunen.

9 De functie zal beschikbaar zijn op Galaxy Buds2 Pro gekoppeld aan een Samsung Galaxy-smartphone met One UI 5.0 of hoger met LE Audio-ondersteuning, inclusief de Galaxy S23-serie. De installatie van de nieuwste softwareversies van de Samsung Galaxy-smartphone en de Galaxy Buds is vereist. Om de functie te activeren, gaat u naar de Samsung Camera-app > tik op Camera-instellingen na het selecteren van de Videomodus > tik op Geavanceerde video-opties > schakel 360 Audio Recording in.

10 ’s Werelds snelste Snapdragon-claim waar vanaf 1 februari 2023.

11 Typische waarde getest onder laboratoriumomstandigheden van derden. Typische waarde is de geschatte gemiddelde waarde gezien de afwijking in batterijcapaciteit tussen de batterijmonsters getest onder IEC 61960 standaard. Nominale capaciteit is 4855mAh voor Galaxy S23 Ultra. De werkelijke levensduur van de batterij kan variëren afhankelijk van de netwerkomgeving, gebruikspatronen en andere factoren.

12 AP-prestatieverbeteringen getoond in vergelijking met chipset van vorige generatie. De werkelijke prestaties zijn afhankelijk van de gebruikersomgeving, de omstandigheden en de vooraf geïnstalleerde software en toepassingen.

13 Vergeleken met Galaxy S22 Ultra.

14 Schermmetingen zijn diagonaal, en het werkelijke zichtbare gebied is minder door afgeronde hoeken en de uitsparing voor de camera.
15 Vergeleken met Galaxy S22 Ultra.
16 Corning® Gorilla® Glass Victus® 2 is opgenomen in het voorscherm en de back cover van de Galaxy 23-reeks.

17 UL ECOLOGO®-gecertificeerde producten en diensten worden gecontroleerd op verminderde milieueffecten op basis van milieuprestatiecriteria gedurende de gehele levenscyclus, waaronder energiebesparing, materialen, gezondheid, milieu, productie en activiteiten. De Galaxy S23-serie voldoet aan UL 110, de UL-milieunorm voor duurzame mobiele telefoons.

18 Beschikbaarheid en timing van Android OS-upgrades en beveiligingsupdates kunnen per toestel en markt verschillen. Toestellen die in aanmerking komen voor vier generaties Android OS-upgrades en vijf jaar beveiligingsupdates zijn momenteel Galaxy S23-serie (S23 Ultra/S23+/S23), Galaxy S22-serie (S22/S22+/S22 Ultra), S21-serie (S21/S21+/S21 Ultra/S21 FE), Z Fold4, Z Flip4, Z Fold3, Z Flip3, en Tab S8-serie (Tab S8/Tab S8+/Tab S8 Ultra).

19 Voorwaarden zijn van toepassing. Samsung Care+-dekking, servicetype en verzilvering kunnen per markt verschillen en er kunnen eigen risico’s (additionele servicekosten) van toepassing zijn. Ga voor gedetailleerde informatie over Samsung Care+ naar www.samsung.com/samsung-care-plus/

20 Samsung Multi Control werkt op Galaxy-tablets met One UI 4.1 of hoger, Galaxy-telefoons met One UI 5.1 of hoger en toestellen uit de Galaxy Book-serie die in 2021 of later zijn gelanceerd met Samsung Settings v1.5 (Intel) of Samsung Settings v3.3 (ARM). Sommige modellen hebben mogelijk beperkte ondersteuning voor functies en zowel de telefoon als de pc moeten zijn aangemeld bij hetzelfde Samsung-account.

21 Co-edit is momenteel beschikbaar op de Galaxy S23 Ultra.

22 Gebruikers moeten zowel met hun Samsung- als met hun Google-account inloggen op hun apparaat.23 De beschikbaarheid verschilt per markt.

Bron en foto © Samsung