Home Nieuws Gadgets & Electronica Review LG g6

Review LG g6

Op het eerste gezicht een pracht ding, mooi uiterlijk, ligt lekker in de hand, niet te zwaar, en zeker niet te licht. Ken je dat, dat je een telefoon in je handen hebt die zo licht is dat je vergeet dat je hem in je handen hebt en hem dan laat vallen? Dat is met deze niet het geval.
Zodra je hem in je handen hebt, voel je gewoon een telefoon in je handen.
Iets wat voor mij zeker heel prettig is…..

De uitstraling.
Hetgeen gelijk opvalt is het mooie grote scherm. Weinig toeters en bellen, en geen of nauwelijks knoppen. Zo zit de aan en uit knop bijvoorbeeld aan de achterkant.
Op de telefoon zelf zitten alleen de volume knoppen. Verder wordt alles bedient met de touchscreen. Wel is zoals tegenwoordig de meeste telefoons, het scherm, en eigenlijk heel de telefoon, zeer gevoelig voor vieze vingervlekken.

De bediening, opstartfase.
Bediening en opstarten zijn zeer eenvoudig.
Zodra je je simkaart erin stopt doorloop je een menu en stel je dus ook de vingerafdruk in.
Dit doe je doormiddel van je vinger op de aan en uit knop te houden. Het enige lastige is wel dat je maar 1 vingerafdruk kan registreren, wat dan dus wel belangrijk is, is dat je van tevoren bedenkt welke vinger je hiervoor wilt gebruiken. Zeker gezien hij aan de achterkant zit en je waarschijnlijk je telefoon vaak in dezelfde hand houdt.
Hiernaast stel je een patroon, code of tikpatroon in om ervoor te zorgen dat je ook dit kan gebruiken mocht de vinger afdruk niet meer werken om wat voor reden dan ook.

Wat hierin wel een nadeel is, vind ik persoonlijk, zodra je de code vergeet en dit dus te vaak foutief invoert zullen alle instellingen, foto’s, berichten, contacten etc verdwijnen.
Enerzijds een fijn gevoel voor als hij gestolen wordt, maar anderzijds mocht je naaste in je telefoon moeten komen, kunnen zij hier dus nooit in.

Bediening algemeen.
Zodra de complete opstartfase achter de rug is kan je dus echt aan de slag.
Bediening is simpel en ook de menu weergave wijkt niet ver af van de andere android telefoons. Je kan kiezen uit drie standaard startschermstijlen. Je kunt kiezen uit een traditioneel startscherm met een app-lade, een huis zonder app-lade kiezen of Easy Home, waardoor dingen veel groter en gemakkelijker te navigeren zijn.

Er zijn nog andere functies, waaronder slimme instellingen, waarmee je kan aangeven of de telefoon zich op een bepaalde manier gedraagt ​​als je bijvoorbeeld thuis of afwezig bent of laat hem een ​​app starten wanneer je een koptelefoon aansluit. Er is ook een Always-on-scherm dat je kan activeren, waardoor een permanent zichtbare klok op het vergrendelingsscherm wordt weergegeven, samen met eventuele meldingen die worden aangegeven door kleine app-logo’s.
Ook bij deze Android kan eventueel verschillende thema’s downloaden en instellen.

Meldingen
Belangrijk voor mij, de optie om verschillende contacten verschillende beltonen te geven.
Ook bij meldingen van bepaalde personen vind ik dit een erg belangrijk aspect.
Daarentegen is er geen led-notificatie bij bijvoorbeeld e-mail of whats-app berichten die binnen komen. Iets wat in deze naar mijn mening een gemis is.

Camera
De camera die op deze telefoon zit behoort tot de Ferrari ‘s onder de camera’s
Hij doet aan niets onder van een dure spiegelreflex camera. Deze telefoon heeft één groothoeklens en een gewone lens, zodat je kunt schakelen tussen deze lenzen door snel een pictogram in de camera-app aan te tikken. Beide zijn 13-megapixels. Iets wat zorgt voor prachtige scherpe foto’s
Tevens stelt de app je in staat om elementen zoals witbalans, focus en ISO fijn in te stellen om de foto te krijgen die je echt wilt, en de sensor en beeldprocessor zijn goed genoeg dat je bijna elke keer een geweldige opname krijgt.

Beeld en geluid.
Ook met zijn beeld en geluid tijdens bijvoorbeeld een film is er niets achterwege gelaten. Prachtbeeld, en zuiver/helder geluid. Als het beeldscherm wat groter zou zijn, zou je zweren dat je midden op de set staat.
Een groot pluspunt dus, zeker als je veel met OV reist en hierdoor dus vermaak nodig hebt.

Technische feiten op een rij.
5.7 inch beeldscherm
32 GB geheugen
4G+: Cat. 12 (Max. 600 Mb/s)
Simkaart: Nano-sim
Schermresolutie: 1440 x 2880 pixels
Camera achter: Dual 13 Megapixel
Camera voorkant: 5 Megapixel
Software: Android 7.0 (Nougat)
micro SD-kaart ondersteuning: max. 2 TB
Breedte: 71.9 mm
Dikte: 7.9 mm
Hoogte: 148.9 mm
Schermafmeting: 5.7 inch

Pluspunten                                                               Verbeterpunten
Mooie vormgeving                                                    Geen Led notificaties
Pracht beeld en geluid                                             Gegevens weg na foutieve code
Perfecte camera

Vorig artikelPlanetZone TV verslag: Filmpremiere Fantastic Beasts: The Crimes of Grindelwald
Volgend artikelStemacteur Super Mario op Dutch Comic Con