Home Nieuws Gadgets & Electronica LG toont volledige 8K-TV line-up op CES 2020

LG toont volledige 8K-TV line-up op CES 2020

LG toont volgende week een nieuwe line-up van 8K-televisies op CES. Maar liefst acht gloednieuwe televisies met 77 en 65 inch modellen vullen het bestaande aanbod van 88- en 75 inch toestellen aan. De line-up, die in 2020 beschikbaar is, omvat premium 88- en 77-inch LG SIGNATURE OLED 8K-televisies (modellen 88/77 OLED ZX) en geavanceerde LG NanoCell TV’s (modellen 75/65 Nano99, 75/65 Nano97, 75/65 Nano95). 8K OLED staat voor betoverende beeldkwaliteit en de ultieme home entertainment-ervaring.

Elk model van de line-up overtreft de officiële nieuwe 8K Ultra HD definitie van de industrie die is ingesteld door de Consumer Technology Association (CTA). Betrouwbare onafhankelijke laboratoria zoals TÜV Rheinland bevestigen dat LG SIGNATURE OLED 8K en LG 8K NanoCell TV deze definitie overtreffen en dus betere kwaliteit bieden dan door de sector wordt opgelegd(*).

Alle content is mogelijk
Alle modellen bieden de mogelijkheid om native 8K-content af te spelen én de 8K-ervaring te beleven dankzij de ondersteuning van de breedste selectie 8K-contentbronnen van HDMI- en USB-digitale ingangen, waaronder codecs zoals HEVC, VP9 en AV1. Dit laatste wordt ondersteund door de belangrijkste streamingproviders, waaronder YouTube. De 8K-televisies van LG ondersteunen 8K-contentstreaming met een snelle 60FPS en zijn gecertificeerd om 8K 60P via HDMI te leveren.

Nieuwigheden van de 2020 line-up

  • De nieuwste 8K-televisies van LG presteren optimaal dankzij de nieuwe α (Alpha) 9 Gen 3 AI-processor. Deze maakt gebruik van deep learning voor een geoptimaliseerde beeld- en geluidskwaliteit bij alle soorten content. Dit is mogelijk door middel van AI-gebaseerde 8K upscaling. Een intelligent deep learning-netwerk analyseert namelijk de inhoud en past een frequentie-gebaseerde Sharpness Enhancer toe om zo inhoud met een lagere resolutie te verhogen tot bijna 8K perfectie. Zo kan ook 4K content als 8K beleefd worden.
  • De AI Picture Pro van de α9 Gen 3-processor is in staat om gezichten en tekst op het scherm te herkennen, deze te verfijnen en aan te scherpen om meer natuurlijke huidtinten, goed gedefinieerde gelaatstrekken en duidelijkere tekst te produceren. Bovendien herkent de Auto Genre Selection het type content en past deze automatisch de ideale beeldinstellingen toe. Zo garandeert LG bij films, sport, standaardbeeld en animatie de beste beeldkwaliteit.
  • LG’s AI Sound Pro analyseert en classificeert audio in vijf categorieën – muziek, films, sport, drama of nieuws – voor duidelijkere stemmen en een rijker achtergrondgeluid. Gesproken woorden worden geïsoleerd en het volume ervan verhoogd, waardoor het onderscheid tussen achtergrond en gesproken dialogen duidelijker is en gesprekken makkelijker te volgen zijn.

Gebruik van AI
Naast de uitzonderlijke kijkervaring bieden LG 8K-televisies een nieuw niveau van gemak dat mogelijk wordt gemaakt door AI-technologie. Gebruikers kunnen compatibele IoT-apparaten rechtstreeks vanaf het thuis-dashboard van de televisie monitoren en bedienen. Ook de handsfree-spraakbediening geeft kijkers de mogelijkheid om eenvoudig meerdere aangesloten apparaten te bedienen met alleen hun stem, vanuit de hele kamer.

ThinQ-spraakherkenning is beschikbaar in 144 landen en is ingebouwd in elke LG 8K-televisie. Met LG’s populaire tv-platform, webOS, ondersteunen de nieuwe tv’s Apple AirPlay 2, HomeKit, Google Assistent, en Amazon Alexa, met Amazon Alexa Premium Far-Field Voice ondersteuning in de toekomst.

De ultieme geluidsbeleving
Naast de nieuwe 8K-line-up lanceert LG op CES ook 4 nieuwe soundbars met AI (SN8YG, SN9YG, SN10YG, SN11RG). De laatste is het topmodel van de nieuwe reeks. Deze 7.1.4-kanaals soundbar kan voorzien worden van draadloze achterluidsprekers.

De soundbars zijn uitgerust met een zelflerende technologie waardoor het systeem de geluidsdiepte en -sterkte aanpast aan de ruimte waarin het zich bevindt. Ook bevat de soundbar Google Assistant, wat met de komst van smarthomes is uitgegroeid tot een onmisbare feature. Verder ondersteunen de soundbars 4K-resolutie, HDR-content en Dolby Atmos. DTS:X. HDMI eARC is ook aanwezig in alle vier de modellen.