Home TV Nieuws TV NL Bombrieven, brandstichtingen en zware mishandeling hulpbehoevende man Bourtange in Opsporing Verzocht

Bombrieven, brandstichtingen en zware mishandeling hulpbehoevende man Bourtange in Opsporing Verzocht

Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan een aantal actuele onopgeloste misdrijven. Zo is er contact met een woordvoerder van de politie in Amsterdam over het onderzoek naar de sinds vorige week opgedoken bombrieven, die naar verschillende bedrijven in Nederland zijn verstuurd. Daarnaast doet de politie in Zwolle een dringend beroep op getuigen rond het fatale schietincident daar op Oudejaarsavond. Bewoners aan de Buitengasthuisstraat in Zwolle hoorden vorige week dinsdag rond 20.15 uur knallen, maar dachten dat dat vuurwerk was. Zo’n anderhalf uur later pas vonden voorbijgangers een zwaargewonde man op straat die bleek te zijn neergeschoten. Het 52-jarige slachtoffer overleed even later ter plekke.

Twaalf gewonden na brandstichting in Den Haag
In Den Haag doet een groot rechercheteam onderzoek naar een levensgevaarlijke brandstichting op Nieuwjaarsdag. Woensdag stonden er rond 20.15 uur meerdere auto’s onder een overkapping aan de Laan van Wateringse Veld in lichterlaaie, direct onder een appartementencomplex. Door de enorme rookontwikkeling raakten in totaal twaalf mensen gewond, waarvan drie ernstig. De politie heeft sterk de indruk dat er mensen zijn die meer weten.

66-jarige hulpbehoevende inwoner Bourtange zwaar mishandeld
In de vroege ochtend van vrijdag 27 september is een inwoner van het Groningse vestingdorp Bourtange thuis ernstig mishandeld bij een overval. De 66-jarige man, die zich moeilijk kan bewegen door een spierziekte en reuma, werd geschopt en geslagen door een indringer. De dader liet zijn slachtoffer voor dood achter en ging er vandoor met sieraden en wat kleingeld dat de man verdiende met de hobby-verkoop van zijn pompoenen. Inmiddels is duidelijk dat het zicht van zijn rechteroog nooit meer herstelt. In de uitzending worden alle sporen naar de dader(s) gegeven.

In de uitzending van vanavond worden onder andere bewakingsbeelden getoond van de ladingdiefstal bij een distributiebedrijf op Schiphol, waarbij voor drie miljoen euro winkelwaarde aan elektronica is gestolen. Daarnaast ook beelden van een verdachte bij een opgerold drugslab in Leeuwarden.

Opsporing Verzocht, vanavond om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1

Bron © AvroTros