Home Nieuws Gadgets & Electronica Samsung onthult nieuwe Odyssey gaming monitor line-up op CES 2020

Samsung onthult nieuwe Odyssey gaming monitor line-up op CES 2020

Samsung heeft vandaag de nieuwe line-up van de baanbrekende curved Odyssey gaming monitors geïntroduceerd op CES 2020. De G9 – met een toonaangevende 49-inch display – en de G7, beschikbaar in 32-inch en 27-inch, zijn volledig opnieuw ontworpen met de hoge eisen van gamers in gedachten. De nieuwe modellen tillen meeslepende gaming naar een hoger niveau. Beide monitoren hebben een extreem diepe curvature en verbluffende QLED-beeldkwaliteit. Het zijn de eerste monitoren met een krachtige 1000R curvature. 

De superieure prestaties van de monitor zijn gecertificeerd door TÜV Rheinland, een toonaangevende internationale certificeringsorganisatie. Samsung heeft als eerste het hoogwaardige 1000R gebogen display en Eye Comfort-certificaat. Gamers kunnen profiteren van een responstijd van 1ms en RapidCurve™ van 240 Hz, waardoor ze zich midden in de actie bevinden. De nieuwste gaming monitors van Samsung ondersteunen bovendien NVIDIA G-SYNC®-compatibiliteit* en Adaptive Sync op DP1.4. Daarnaast hebben beide monitoren een strak, futuristisch design.

Innovatie voor meeslepende ervaring
‘Het nieuwe Odyssey-portfolio bewijst dat Samsung innovatie blijft stimuleren met toonaangevende technologie en ontwerpen waarmee gamers aanzienlijk betere prestaties kunnen leveren,’ zegt Evert Van Camp, Display Director van Samsung Benelux. ‘De nieuwe curved line-up van gaming monitors is volledig opnieuw ontworpen om gamers een geheel nieuwe en meeslepende ervaring te bieden.’ Immersie en snelheid zijn van cruciaal belang omdat de concurrentie in gaming groter is dan ooit. Bij de gaming-gerichte, technische innovaties van de nieuwe monitoren wordt rekening gehouden met de behoefte van gamers aan snelheid, reactievermogen en minimale afleiding, waardoor ze de best mogelijke game-ervaring hebben.

49″ G9: de meest meeslepende game-ervaring
De G9 is ’s werelds eerste Dual Quad High-Definition (DQHD; 5120×1440 resolutie) gaming monitor met een snelle 240Hz refresh rate, 1ms responstijd, 32:9 beeldverhouding, een diepe 1000R curvature en een piekhelderheid van 1000 cd/m2. De monitor is uitgerust met Quantum dot-technologie in combinatie met een HDR1000 VA-paneel om levensechte kleuren met levendige details te produceren. De combinatie van snelle responstijd en refresh rate samen met de toonaangevende 1000R-curve elimineert afleiding en vertragingstijd, waardoor ultra-soepele schermovergangen worden gecreëerd voor kritieke gaming-momenten waarbij een fractie van een seconde het verschil kan betekenen tussen winnen en verliezen.

De G9 heeft een opvallend nieuw ontwerp met een glanzend witte buitenkant en een futuristische infinity-kern met gloeiende binnenkant, die 52 kleuren en vijf opties voor lichteffecten bevat. Het ontwerp en de licht-effecten onderscheiden zich van de concurrentie en vormen een aanvulling op elke gaming-opstelling.

32” en 27” G7: een volledig nieuwe gaming-ervaring
Gamers zullen waarderen dat de G7 dezelfde snelle responstijd en refresh rate, diep gebogen display en algehele prestaties van de G9 heeft, in kleinere 32″ en 27″ modellen. De Quad-High Definition van de G7 (QHD; resolutie 2560×1440), beeldverhouding 16:9 en HDR600 VA-paneel worden aangevuld met een piekhelderheid van 600 cd/m2. Bovendien biedt het QLED-scherm van de G7 met Quantum dot-technologie een uitzonderlijk breed scala aan scherpe kleuren die zelfs bij fel licht helder blijven.

De G7 is volledig opnieuw ontworpen met een slanke, matzwarte buitenkant en van kleur veranderende kernverlichting aan de achterkant die statisch of zwak kan blijven tijdens het spelen, evenals kleuren die veranderen op basis van de voorkeuren van gamers. Bovendien heeft de G7 dynamische vormen en verlichting toegevoegd aan het voorpaneel van de monitor.

Beschikbaarheid
Zowel de 49” G9 als de 32” en 27” G7 zijn beschikbaar vanaf medio april. De verkoopadviesprijzen zijn €1.499,00 voor de G9 en respectievelijk €699,00 en €599,00 voor de G7. https://displaysolutions.samsung.com/monitor/odysseeVorig artikelDraadloze audiomaatjes voor alledaags gebruik
Volgend artikelLG toont volledige 8K-TV line-up op CES 2020
Ik ben de eigenaar van Planetzone