Home Nieuws Gadgets & Electronica Langeverwachte Huawei P30 deze maand verkrijgbaar

Langeverwachte Huawei P30 deze maand verkrijgbaar

Vorige week werden in parijs de Huawei P30 en P30 Pro geïntroduceerd. De P30 Pro, het topmodel van de P30 Series, heeft onder andere een SuperSpectrum Sensor, een SuperZoom-lens voor optische zoom, een nieuwe Time of Flight (TOF) camera en verbeterde OIS en AIS stabiliteitstechnologie. Hiermee kan de smartphone zich meten met professionele digitale camera’s. Met een P30 of P30 Pro kunnen gebruikers in alle omstandigheden geweldige foto’s en video’s maken.

De P30 Pro is uitgerust met een nieuw Leica Quad camerasysteem bestaande uit een 40 MP hoofdcamera met SuperSpectrum Sensor, een 20 MP ultra-groothoekcamera, een 8MP telelens en een Time-of-Flight (TOF) camera. Aan de voorzijde van de P30 Pro bevindt zich een 32 MP selfiecamera. De P30 heeft een Leica triple camerasysteem, met een 40 MP hoofdcamera, een 8 MP telelens en een 16 MP groothoekcamera. Dit model beschikt eveneens over een 32 MP selfiecamera.

10 keer hybride zoom

De SuperZoom Lens haalt alles dichterbij, met tot 5 keer optische zoom, 10 keer hybride zoom en 50 keer digitale zoom. Dankzij een prisma dat het licht als een periscoop ombuigt, blijft de lengte van de lens beperkt en behoudt de P30 zijn strakke design. De wijdhoeklens met een diafragma van f/1.6 toont de wereld bovendien letterlijk in een breder perspectief.

Time-Of-Flight: TOF!

De HUAWEI P30 Pro heeft daarnaast een voor smartphones unieke Time-Of-Flight camera. Met deze camera herkent de telefoon diepte. Hierdoor ontstaan verschillende focuspunten binnen een foto, wat resulteert in een haarscherp beeld. Bij het maken van een portretfoto worden zowel de gezichtskenmerken als de individuele haren in het gezicht prachtig in beeld gebracht.

AI zorgt voor de beste foto’s

Dankzij AI (Artificial Intelligence) haalt de P30 Series het maximale uit zijn lenzen. HUAWEI AI HDR+ combineert meerdere foto’s die razendsnel achter elkaar worden genomen. Overbelichte kiekjes of selfies met tegenlicht worden hierdoor toch nog prachtige foto’s. Zo kun je nu eindelijk prachtige selfies maken met de ondergaande zon in de rug. De super-portretmodus combineert diepte-perspectief en 4-in-1 pixel binning met slimme algoritmen. Zo worden met het bokeh-effect de kleinste details scherp in beeld gebracht, terwijl de achtergrond vaag blijft. Huawei AIS + OIS zorgen samen met de RYYB-sensor dat de P30 Pro helderdere beelden levert in elk licht; zelfs ‘s nachts blijven uit de losse hand genomen foto’s scherp en onbewogen.

Nieuwe regels voor smartphone-videografie

Met een grote reeks aan video-functies luidt de HUAWEI P30 Series een nieuw tijdperk van videografie in. De HUAWEI SuperSpectrum Sensor ondersteunt video-opnames met zeer weinig licht zodat nachtelijke scènes kristalhelder in beeld worden gebracht. HUAWEI AIS en OIS ondersteunen stabilisatie voor alle video-opname-instellingen met inbegrip van 4K video’s bij 60fps, terwijl de SuperZoom Lens voor scherpe close-ups zorgt. AI Movie Editor identificeert automatisch hoogtepunten en laat gebruikers achtergrondmuziek en speciale effecten toevoegen, zoals time-lapse en slow motion.

Nieuwe functies

De P30 en P30 Pro zitten vol toonaangevende nieuwe functies die hen onderscheiden van de concurrentie:

  • Ultieme prestaties en efficiëntie dankzij de HUAWEI Kirin 980 processor. De 7nm Kirin 980 met een NPU ondersteunt snellere herkenning van beeld.
  • De in het scherm verwerkte vingerafdruksensor zorgt voor een snelle en veilige identiteitsverificatie.
  • De HUAWEI P30 Pro beschikt over acoustic display technology: een vibrerend scherm in plaats van losse luidsprekers.
  • 40W Super Charge en een 4.200mAh (P30 Pro)/ 3.250mAh (P30)  batterij zorgen ervoor dat deze smartphones met alle gemak een dag vol intensief gebruik meegaan.
  • Een koelsysteem met grafeen voor efficiënt en effectief onttrekken van warmte.  
  • Beide apparaten krijgen allerlei geavanceerde draadloze communicatiemogelijkheden zoals Dual SIM en Dual VoLTE connectiviteit; specifieke kenmerken kunnen variëren per regio.
  • De P30 Series worden geleverd met EMUI 9.1, dat Extendable Read-Only File System (EROFS) ondersteunt, waardoor data veel sneller wordt opgeslagen. Daarnaast ondersteunt het besturingssysteem HUAWEI Share OneHop voor naadloze bestandsdeling tussen Huawei smartphones en PC’s.

Prijzen en beschikbaarheid

De nieuwe HUAWEI P30 en HUAWEI P30 Pro zijn per direct te bestellen als pre-order en leverbaar vanaf 5 april met een adviesprijs van € 749,- (P30 6+128GB),  € 999,- (P30 Pro 8+128GB) en € 1099,- (P30 Pro 8+256GB). Een exclusieve pre-order met Sonos speaker (P30) of met Sonos speaker en wireless charger (P30 Pro) loopt t/m 7 april.