Home Nieuws Gadgets & Electronica Introductie nieuwe Leica D-LUX 7 Black edition

Introductie nieuwe Leica D-LUX 7 Black edition

Transcontinenta, Leica distributeur voor Nederland, presenteert een nieuwe kleur in de Leica D-Lux lijn de: Leica D-Lux 7 Black. Deze discrete camera heeft een zwarte body en objectief, en zal later deze maand beschikbaar zijn. De klassieke look van deze Leica compact camera maakt het tot de perfecte metgezel voor elke gelegenheid, waardoor u elk uniek moment in uitstekende beeldkwaliteit kunt vastleggen.

De Leica D-Lux 7 Black is qua technische specificaties gelijk aan de huidige zilveren D-Lux 7 en heeft dezelfde indrukwekkende en uitgebreide mogelijkheden, veelzijdige functies en hetzelfde intuïtieve bedieningsconcept. Deze krachtige compact camera beschikt over een lichtgevoelig Leica DC Vario-Summilux 10,9-34 mm f/1,7-2,8 ASPH. zoomobjectief, te vergelijken met een 24-75 mm op Full-frame. In combinatie met de grote hoge resolutie 4/3 sensor van de camera levert dit een uitstekende beeldkwaliteit in alle opname situaties. Ten opzichte van het vorige generatie D-Lux camera (Typ 109) zijn de mogelijkheden en functies uitgebreid met tal van nieuwe mogelijkheden zoals een touchscreen display, Bluetooth-connectiviteit en USB oplaadmogelijkheid. Dit alles maakt van de Leica D-Lux 7 een ideale metgezel voor dagelijks gebruik. Een uiterst veelzijdige camera die een maximum aan fotografische vrijheid biedt voor het vastleggen van unieke momenten met de befaamde en indrukwekkende Leica beeldkwaliteit en door de relatief grote sensor ook fraaie bokeh voor bijvoorbeeld portretten.

Het Leica DC Vario-Summilux 10,9-34 mm f/1,7-2,8 ASPH. zoomobjectief van de Leica D-Lux 7 is perfect afgestemd op de sensor van de camera. De grote f/1.7  diafragma opening en het zoombereik maken de camera bijzonder veelzijdig in elke situatie van portret, landschap tot architectuur, macro close-ups en straatfotografie. Met zijn 17-megapixelresolutie en een maximale ISO-gevoeligheid van 25.600 is de 4/3 sensor van de Leica D-Lux 7 ook ideaal voor het vastleggen van prachtige momenten in situaties met weinig omgevingslicht. Met als resultaat: foto’s van de hoogste kwaliteit met natuurlijke kleuren en een fijne weergave van details.

Hoge resolutie Leica elektronische zoeker en touchscreen LCD. Het bekende uitgebreide pallet aan functies en mogelijkheden van de Leica D-Lux lijn, met automatische belichtingsmodus, handmatige instellingen en een reeks videofuncties, wordt perfect aangevuld met een geïntegreerde, 2,8-megapixel hoge resolutie elektronische zoeker, een WiFi-module en Bluetooth-connectiviteit. Aan de achterzijde van de Leica D-Lux 7 maakt een 1,24 megapixel 3″ LCD-touchscreen de beoordeling van foto’s een stuk eenvoudiger en nu ook bediening van de camera met je vinger mogelijk. Zo kan bijvoorbeeld naast de aansturing via het menu ook het scherpstelpunt worden ingesteld met slechts eén eenvoudige tik op het scherm en kunnen foto’s genomen worden zonder dat de gebruiker één van de andere bedieningselementen hoeft aan te raken.

Diverse slimme extra mogelijkheden.
  De Leica D-Lux 7 camera heeft een scala van zeer geavanceerde functies. Zo kan bijvoorbeeld het scherpstelpunt van een opname achteraf nog worden gewijzigd en kunnen meerdere opnamen met verschillende scherpstelpunten op elkaar worden ‘gelegd’ en samengevoegd tot één opname met behulp van de zogenaamde ‘Focus Stacking’ functie. Hiermee kan bijvoorbeeld een grotere scherptediepte bij macro opnamen gecreëerd worden. De opties van de camera zijn verder uitgebreid met video-opnamen in 4K-resolutie, met een beeldsnelheid van maximaal 30 beelden per seconde en 100 Mbit, en in MP4- en AVCHD-formaat.

Bijpassende accessoires.


U kunt verder kiezen uit een uitgebreide collectie van even stijlvolle als praktische accessoires, zoals prachtige cases, hoogwaardige draagriemen en een praktische handgreep. Deze accessoires zijn de perfecte aanvulling op het klassieke uiterlijk van de Leica D-Lux 7.

 • De protectors worden geleverd zonder draagriem.
 • De draag- en polsriemen voor de Leica D-Lux 7 passen ook op de Leica C-Lux.

De case voor de flitser is bedoeld voor de standaard bij de Leica D-Lux 7 meegeleverde compact flitser.

De Leica D-Lux 7 doelgroep kan als volgt worden getypeerd:

 • heeft basiskennis van fotografie.
 • is op zoek naar “meer” dan een smartphone of een instapmodel compactcamera. 
 • weet wat uitdrukkingen zoals diafragma, sensor formaat en brandpuntsafstand zijn.
 • is op zoek naar een compacte, veelzijdige camera, die ze altijd kunnen meenemen. 
 • wil het gedoe van het wisselen van objectieven vermijden.
 • is meer dan gemiddeld geïnteresseerd in technologie.
 • ziet fotografie als een middel om een doel te bereiken, niet als een doel op zich.
 • deelt de waarden van het merk Leica.

De Leica D-Lux 7 fungeert als een opstap naar geavanceerde fotografie voor beginners of als een trouwe dagelijkse metgezel voor de doorgewinterde professionals. Het is de camera bij uitstek voor fotografen met gevoel voor stijl, die op zoek zijn naar een compacte camera die bovendien makkelijk communiceert met de moderne technologie van o.a. smartphones en die hen in staat stelt om het leven vast te leggen en snel te delen in hoge kwaliteit.

Leica FOTOS APP 2.1.


Verbonden met de wereld: makkelijke en snelle communicatie met de nieuwe Leica FOTOS APP 2.1, waardoor het eenvoudig is om foto’s of video’s te delen via de smartphone. De Leica D-Lux 7 werkt naadloos met deze APP en biedt onder andere de volgende voordelen:

 • De gebruiker kan al zijn/haar Leica D-Lux 7 via Wi-Fi verbinden met deze ene APP. De APP slaat automatisch de camera-gegevens op om direct verbinding te maken met de smartphone wanneer men deze de volgende keer weer wil gebruiken.
 • Via de Leica FOTOS 2.1 APP zet de camera de GPS-locatie vanuit de smartphone in de gemaakte foto’s, zodat je later altijd weet waar een opname ook alweer gemaakt was.
 • Toegang tot belichtingsgegevens en het controleren van de scherpte met 100% preview op het hoge resolutie scherm van de hedendaagse smartphone. 
 • Beheer live weergave en ’touch’ om scherp te stellen. Op afstand bedienbare parameters zoals: diafragma, sluiter, belichtingsmodus en scherpte. 
 • Toegang tot alle instellingen, eenvoudig en comfortabel. Nu kan de gebruiker meerdere foto’s maken terwijl de diafragma of ISO-instellingen op de smartphone bekeken of gewijzigd worden, om te zien wat het beste werkt voor de foto die men wenst te maken.

Doe al het ‘postproductie’ werk in enkele seconden op de smartphone, via een moeiteloze verbinding met alle  favoriete APPs, van Adobe Lightroom, Mobile tot VSCO. Deel favoriete foto’s direct met de opdrachtgever, vrienden en familie of op favoriete social media platformen.

Prijzen en beschikbaarheid.

De Leica D-Lux 7 Black zal later deze maand beschikbaar zijn bij de Leica Store Amsterdam, Leica Store Lisse en de overige geautoriseerde Leica Dealers in Nederland. De adviesverkoopprijs bedraagt € 1.195,- inclusief B.T.W.

Bron © Leica

Vorig artikel[VIDEO] Milow – ‘Whatever It Takes’
Volgend artikel1 juli: Herdenking Slavernijverleden 2020
Ik ben de eigenaar van Planetzone