Home Nieuws Gadgets & Electronica Introductie geheel nieuw NiSi F4/15mm ultragroothoekobjectief.

Introductie geheel nieuw NiSi F4/15mm ultragroothoekobjectief.

Met trots wordt aangekondigd de geheel nieuwe NiSi F/4/15mm ultragroothoek voor full-frame Sony FE, Canon RF, Nikon Z en Fuji-X mirrorless camera’s. NiSi staat al jarenlang onder professionele fotografen bekend als een van de beste fabrikanten van hoogwaardige “vierkante” filters en filterhouders voor bijna ieder merk en type objectief. De laatste jaren heeft NiSi het assortiment uitgebreid met ronde filters, filters voor edelcompactcamera’s van Sony, Ricoh en Fuji, de NiSi Close-up Lens Kit en de Nisi Macro Focusing Rail NM-180. Nu zet NiSi de volgende stap, door de technologische kennis in het vervaardigen van hoogwaardig glas te gebruiken in het ontwikkelen van NiSi’s eerste objectief. Maak kennis met de NiSi F4/15mm: Een objectief met een unieke extra grote beeldhoek van maar liefst 112 graden (78 graden bij APS-C).

Gemaakt voor de creatieve en veeleisende fotograaf

Bij het ontwerpen van de NiSi F4/15mm ultragroothoek heeft NiSi zeer goed geluisterd naar de wensen en input van tientallen professionele fotografen die bijna dagelijks werken met NiSi filters op hun (groothoek)objectieven. Zo is het optisch ontwerp van de full-frame NiSi F4/15mm geheel afgestemd op de sensor in de mirrorless camera, zodat de beeldscherpte hoog blijft van het centrum tot aan de randen van het beeld. De toepassing van hoogwaardig optisch glas en twee ED-lenselementen en een dubbel asferisch element, zorgen niet alleen voor een hoge detailscherpte, maar verminderen ook sterk chromatische aberratie en vertekening. De door NiSi zelf ontwikkelde antireflectiecoating, de beschermende harde coating, de metalen behuizing en de metalen bajonet zorgen voor geslaagde opnamen onder de meest uiteenlopende omstandigheden. NiSi heeft het objectief voorzien van een 10-bladig diafragma, waardoor het mogelijk is om bij ieder diafragma, van F4 to F22, een “sun star” te krijgen. Dit verhoogt de beeldscherpte om diffractie door te ver diafragmeren vermeden kan worden!

Ontworpen voor perfect handmatig scherpstellen  
Bij de NiSi F4/15mm ultragroothoek is extra aandacht besteed aan het mechanisme voor het handmatig scherpstellen. De scherpstelslag is ruim en draait zeker en soepel, zodat er met een grote nauwkeurigheid de juiste afstand ingesteld kan worden. Voor grotere afstanden is het effect niet snel zichtbaar, maar op de kortste scherpstelafstand van slechts 20 centimeter is het zeker van belang. Naast een duidelijke afstandsschaal op het objectief is er ook een zeer praktische scherptedieptecontroleschaal op het objectief. Hierdoor kan er snel gewerkt worden met zone-scherpstelling of om de exacte afstand in te stellen voor een optimaal resultaat.

72mm filterdraad voor gebruik van het NiSi V6 100 mm filtersysteem
Voor het maken van de perfecte landschap- of architectuuropnamen, is het gebruik van ND, GND en CPL filters onontbeerlijk. Hoewel de meeste ultragroothoekobjectieven een grote bolle frontlens hebben en er daardoor geen filters op geschroefd kunnen worden, is het NiSi gelukt om de F4/15mm zo te ontwerpen dat het een standaard 72mm filterdraad heeft. Hierdoor kan het gebruikt worden met de NiSi V6 filterhouder voor de 100mm ND en GND filters. Ook de NiSi circulaire 72mm filters kunnen rechtstreeks op het objectief gebruikt worden.

Hoofdkenmerken NiSi F4/15mm:
 

We hebben alle bijzonderheden hierboven al vermeld, maar zetten ze graag nog even overzichtelijk bij elkaar:
 

  • 15mm objectief voor full-frame met een extra grote beeldhoek van 112 graden (behorend bij een 14,5mm objectief) en 78 graden beeldhoek bij APS-C
  • Leverbaar voor Sony FE, Canon RF, Nikon Z en Fuji X.
  • 10-bladig diafragma maakt het mogelijk om bij ieder diafragma van F4-F22 een “sun star” te creëren.
  • Zeer nauwkeurige en soepel lopende handmatige scherpstelling
  • Afstandsschaal met scherptediepte indicatie
  • Hoogwaardige lenselementen van optisch glas, waaronder 2x ED en 1x dubbel asferisch
  • Volledig metalen behuizing en vatting
  • 72mm filterdraad voor gebruik van vierkante en ronde filters.

Slechts 8 cm hoog en een gewicht van 470 gram.

Beschikbaarheid en prijs
Het NiSi F4/15mm ultragroothoekobjectief voor Sony FE, Canon RF en Nikon Z zal vanaf eind januari te koop zijn in de Benelux voor een adviesverkoopprijs van € 479,00 inclusief btw. Ga voor een overzicht van de verkooppunten naar: nisifiltersbenelux.com/waar-te-koop.
PS. Het 15mm objectief met Fuji X vatting wordt eind februari verwacht.

Bron © transcontinenta

Vorig artikelBeste Zangers winnaar van Pop Media Prijs
Volgend artikel1,7 miljoen vrienden genieten van de grootste online kroeg van Nederland