Home Muziek 1,7 miljoen vrienden genieten van de grootste online kroeg van Nederland

1,7 miljoen vrienden genieten van de grootste online kroeg van Nederland

Zo’n 1,7 miljoen mensen hebben zaterdagavond met volle teugen genoten van de allergrootste online kroeg van Nederland. Gisteravond openden De Vrienden van Amstel LIVE voor het eerst in het 23-jarig bestaan digitaal de deuren. Noodgedwongen; want door alle Covid maatregelen kon er geen publiek in Ahoy worden toegelaten. Dat heeft twintig topartiesten er niet van weerhouden om elkaar tóch op gepaste afstand op te zoeken om Nederland te trakteren op een muzikaal hart onder de riem. En dat werd enorm gewaardeerd; via social media werd met de hashtag #vriendenvanamstel, #vval en #vvals een golf van gezelligheid vanuit heel het land gedeeld.

Er kon worden genoten van duetten en unieke samenwerkingen tussen onder andere Dinand Woesthoff en Willeke Alberti, Vrienden van Amstel debutant Rolf Sanchez en André Hazes, Guus Meeuwis en Suzan & Freek, Diggy Dex en Kraantje Pappie. Ook werd het nieuwe nummer ‘Als ik je weer zie’ van Paul de Munnik, Thomas Acda, Maan en Typhoon ten gehore gebracht. Armin van Buuren pompte, onder toeziend oog van barman Jochem Myjer, met zijn set nog even wat extra adrenaline in de show.

Machiel Hofman van producent Tribe Company: “Vlak voor aanvang was het nog even spannend of de livestream het aantal bezoekers aan zou kunnen doordat op het laatste moment nog zo’n 100.000 mensen een ticket wilden bemachtigen. De animo bleek veel groter dan vooraf werd gedacht, de capaciteit werd kort voor aanvang daarom nog even flink opgeschroefd. Om half acht stond er al een lange rij voor de virtuele deur; vanaf 19.30 uur stroomde de grootste online kroeg vol met 500 mensen per seconde.”

650.000 mensen hadden via de Amstelsite een gratis kaartje op zak. In totaal liep dat bij aanvang van de show nog flink op tot 750.000, op verschillende apparaten zoals TV’s, smartphones en tablets werd ingelogd. Uitgegaan van een gemiddelde van 2,3 per huishouden hebben er naar schatting zo’n 1,7 miljoen mensen naar de show gekeken. In binnen- én buitenland want er is vanuit 100 landen ingelogd. Ook opvallend is de kijkduur, door het overgrote deel is De Vrienden van Amstel LIVE vanaf het begin tot aan sluitingstijd gekeken.

“We zijn echt overweldigd door dit enorme succes. Dat we maar liefst 1,7 miljoen vrienden in onze grootste online kroeg hebben mogen ontvangen is gewoonweg geweldig. Via social media kwamen zoveel leuke berichten voorbij, we zijn trots dat we Nederland een mooie zaterdagavond hebben kunnen bezorgen. Dit smaakt naar meer”, aldus Thom Ligthart van bierbrouwer Amstel. “Hopelijk zien we elkaar volgend jaar weer live in een bomvol Ahoy.”

Editie 2022 Jaarlijks bezoeken meer dan 150.000 mensen De Vrienden van Amstel LIVE in Rotterdam Ahoy. Kaarten voor de reguliere shows van 2021 zijn inmiddels omgezet naar de nieuwe reeks die in januari 2022 zal plaatsvinden.

Bron © Amstel Foto: polonaise op 1 meter afstand van elkaar wegens de coronavirus dat heerst © Ben Houdijk