Home Nieuws Gadgets & Electronica G-SHOCK en Rubik’s Cube® werken samen om de GAE-2100RC-1AER uit te...

G-SHOCK en Rubik’s Cube® werken samen om de GAE-2100RC-1AER uit te brengen

© G-SHOCK en Rubik's Cube®

G-SHOCK x Rubik’s Cube® hebben vandaag de release aangekondigd van een gezamenlijk limited-edition horloge, de GAE-2100RC-1A. Gebaseerd op het bestverkopende GA-2100-model. Net als zijn Rubik’s Cube®-waarop het model is geïnspireerd, is een facelift slechts een kwestie van draaien, waarbij elk horloge is voorzien van een verwisselbare bezel.

De GAE-2100RC-1A is voorzien van de nieuwste carbon core guard-technologie in een slankere, meer verfijnde kast die een eerbetoon is aan de geliefde retro-look met zijn unieke achthoekige bezel, die een analoog-digitaal display beschermt. Ondanks het bedrieglijk compacte ontwerp is dit horloge net zo duurzaam en robuust als alle andere G-SHOCKs, met een waterdichtheid van 200 meter en schokbestendigheid.

De Rubik’s Cube® werd in 1974 uitgevonden door Ernő Rubik en is uitgegroeid tot een van de bestverkochte speelgoedartikelen in de geschiedenis, met meer dan 450 miljoen verkochte kubussen tot nu toe. Wereldwijde sterren, van Harry Styles en Ryan Gosling tot Justin Bieber en Will Smith, geven de voorkeur aan deze enorm populaire puzzel.

Over de samenwerking heeft Casio het volgende gezegd: “Er zijn veel overeenkomsten tussen G-SHOCKs benadering van het fabriceren van horloges en Rubiks iconische kubus. Een stoere, in het oog springende buitenkant met diepere complexiteiten en een gedeelde ‘Never Give Up’-filosofie maken dit een vanzelfsprekend partnerschap.”

Prijs en verkrijgbaarheid

Dit samenwerkingshorloge is vanaf februari 2022 verkrijgbaar in de G-SHOCK Flagship Store en bij geselecteerde retailpartners. De adviesprijs komt neer op € 149,-.

Bron en foto © G-SHOCK en Rubik’s Cube®