Home Muziek ICONS Live: nostalgische concertreeks in juni met internationale sterren

ICONS Live: nostalgische concertreeks in juni met internationale sterren

© Iconic Studios

Met o.a. Ja Rule & Ashanti, Armand van Helden, Paul Elstak, 2 Unlimited, Sisqo, Dru Hill, Blackstreet, Martin Solveig en Roger Sanchez

Op 3, 4 en 5 juni verandert Het Kasteel in Rotterdam van voetbalstadion in het muzikale epicentrum van Nederland door de komst van de nieuwe concertreeks ICONS Live. Tijdens het Pinksterweekend zullen gedurende drie dagen optredens plaatsvinden van ruim 40 nationale maar vooral internationale artiesten die hier niet eerder hebben gestaan, al heel lang niet in Nederland zijn geweest of nooit in deze combinatie hebben opgetreden. Amerikaanse wereldsterren Ja Rule & Ashanti geven op zondag 5 juni samen een exclusief concert dat onderdeel is van een reeks van R&B-optredens die dag. Op vrijdag 3 juni zullen de Snollebollekes te gast zijn naast onder andere 2 Unlimited en Paul Elstak. Op zaterdag 4 juni geeft houselegende Armand van Helden voor het eerst in zeven jaar weer een optreden in Nederland, naast Martin Solveig en Roger Sanchez.

De registratie voor tickets is vanaf nu open via icons-live.events.

ICONS Live kenmerkt zich door het aanbieden van verschillende concerten die als één complete show worden neergezet. Het Kasteel geldt hierin tevens als unieke evenementenlocatie. Onder de noemer ‘een ode aan…’ is er per dag aandacht voor grote internationale R&B acts, guilty pleasures en grote house helden. Het zijn veelal acts uit de 90’s en 00’s die de nummers die we allemaal kennen en meezingen, live brengen.

Vrijdag 3 juni wordt afgetrapt met ‘een ode aan jouw grootste guilty pleasures’ waarbij oud TMF-presentator Jeroen Post de concertreeks host. De Snollebollekes zijn de special guest op een avond die verder gedomineerd wordt door artiesten die in de jaren 90 de hitlijsten domineerden. Naast Paul Elstak en 2 Unlimited als headliners staan verder CH!PZ, Party Animals, 2 Brothers On the 4th Floor, T-Spoon en Twenty 4 Seven met Nance op het programma.

Zaterdag 4 juni is het Kasteel het domein van House. Naast Armand van Helden die voor het eerst in zeven jaar weer hier optreedt, is de combinatie van Martin Solveig, Roger Sanchez, Todd Terry, Felix da Housecat en daarnaast Benny Rodrigues (die een thuiswedstrijd speelt in Rotterdam) en Housequake (Erick E en Roog) met recht uniek te noemen, daar zij allen nog niet eerder samen op één podium waren te vinden.

Op zondag 5 juni zal R&B uit de nineties en zero’s de boventoon voeren. Vanuit Amerika vliegen Ja Rule en Grammy winnaar Ashanti samen over voor een uniek dubbel optreden dat nog niet eerder heeft plaats gevonden in Nederland. Samen zijn zij goed voor verschillende wereldhits als Mezmerize en Put It On Me en ook los waren ze een tijd lang niet weg te denken uit de charts. Zij worden deze dag vergezeld door Dru Hill, die in de volledige setting inclusief 15-koppige band naar Rotterdam afreizen voor hun 25th anniversary tour. Bandmember Sisqo (bekend van oa. The Thong Song) zal zijn eigen hits ook solo ten gehore brengen. Verder zal ook Blackstreet aanwezig zijn met ongetwijfeld hun Grammy winnaar No Diggity.

Re-Play zorgt hier voor het Nederlandse R&B tintje. Al deze acts zullen als ‘ode aan jouw R&B helden’ op één en dezelfde avond te bewonderen zijn, een unicum voor Nederland.

ICONS Live wordt gepresenteerd door Imagination Made Real (IMR), een samensmelting van ex- marketing en music director van ID&T Clayton Fredrik en festival producer Martin Ruben van Mannen van de Wereld. Vanuit IMR ontwikkelen zij onderscheidende projecten vanuit een specialisatie in conceptontwikkeling en show. Zo zijn ze al drie jaar onder andere creative directors voor de 3FM Awards.

PROGRAMMA

ICONS Live Vrijdag 3 Juni

PAUL ELSTAK (bekend van hits als rainbow in the sky en luv u more )

2 UNLIMITED (bekend van hits als No no, that’s no limit en twilight zone)

SNOLLEBOLLEKES ‘special guest’ (bekend van allemaal naar links en rechts!)

CH!PZ (bekend van hits als 1001 Arabian nights, carnival en ch!pz is back)

2 BROTHERS ON THE 4TH FLOOR (bekend van hits never alone en dreams)

PARTY ANIMALS (bekend van hits als have you ever been mellow)

T-SPOON (bekend van hits als seks on the beach)

ALICE DJ (bekend van hits als better off alone en will i ever)

TWENTY 4 SEVEN ft. Nance, Jack & Hanks (bekend van hits als is it love)

Hosted by Jeroen Post

ICONS Live Zaterdag 4 Juni

ARMAND VAN HELDEN (bekend van hits als you don’t know me)

MARTIN SOLVEIG (bekend van hits als Hello en Intoxicated)

ROGER SANCHEZ (the S man)

TODD TERRY

FELIX DA HOUSECAT

BENNY RODRIGUES (Rotterdams’ grootse dj held)

HOUSEQUAKE (ROOG & ERICK E)

ICONS Live Zondag 5 Juni

JA RULE & ASHANTI (bekend van wereldhits als Mezmerize, What’s Luv, Foolish)

DRU HILL (w/ SISQO, NOKIO, JAZZ, BLACK, SMOKE) (bekend van wereldhits als Thong Song, How deep is your love)

BLACKSTREET (bekend van wereldhits als No Diggity, Fix, Don’t Leave)

RE-PLAY (Neerlands R&B trots) Hosted by DJ Superior

https://icons-live.events/nl

Bron en foto © Iconic Studios