Home Nieuws Film nieuws Epson brengt de bioscoopervaring naar de woonkamer met twee nieuwe 4K-laserprojectoren

Epson brengt de bioscoopervaring naar de woonkamer met twee nieuwe 4K-laserprojectoren

© Epson

Epson heeft twee nieuwe, hoogwaardige thuisbioscoopprojectoren geïntroduceerd, ideaal voor filmliefhebbers en gamers die op zoek zijn naar een meeslepende ervaring op het grote scherm. Met de laserlichtbron van Epson en een nieuwe 4K-beeldverwerkingschip die 4K-resolutie levert, bieden deze projectoren hoge helderheid, hoge beeldkwaliteit en flexibiliteit. De nieuwe projectoren bieden de ultieme thuisbioscoopervaring en zijn voorzien van een scala aan functies waardoor ze perfect zijn voor filmavonden, streamen, sportevenementen en gaming.

Fans van het grote scherm zullen genieten van de indrukwekkende displays van deze krachtige projectoren. Een combinatie van geavanceerde technologieën zorgt voor een uitzonderlijk hoge beeldkwaliteit met een hoge dynamische contrastverhouding van 2500000:1, 4K-resolutie (8,3 miljoen pixels), ondersteuning voor HDR10+, 3LCD en een laserlichtbron. Met gemotoriseerde lens-shift en een zoomlens is het eenvoudig om een nauwkeurige display te realiseren.

De 3LCD-technologie van Epson helpt het ‘regenboogeffect’ te voorkomen en laat gebruikers genieten van levendige kleuren dankzij een gelijke White en Colour Light Output van 2700 lumen op de EH-LS12000B en van 2500 lumen met de EH-LS11000W. HDR10+-ondersteuning zorgt voor meer details en diepte en biedt zo natuurlijke en rijkere kleuren. Details in de schaduwen wordt haarfijn gedefinieerd met de hoge contrastverhouding van 2500000:1 die zorgt voor diepe zwarttinten. Met 4K-frame-interpolatie, 4K super resolutie en scène-adaptieve gammacorrectie/automatische contrastverbetering is de ultieme thuisbioscoopervaring eenvoudig te verwezenlijken.

Gamen tot 4K met 120 frames per seconde en inputvertraging van minder dan 20 ms zorgen ervoor dat serieuze gamers optimaal kunnen profiteren van de nieuwste generatie gameconsoles en zelfs van hoogwaardige game-pc’s.

De duurzame laserlichtbron in de EH-LS12000B en EH-LS11000W zorgt niet alleen voor een lager energieverbruik, maar belooft tot wel 10 jaar lang thuisentertainment[1].

Beide projectoren zijn eenvoudig te installeren en te configureren dankzij de gemotoriseerde optische elementen, inclusief een gemotoriseerde 2,1x optische zoom, gemotoriseerde scherpstelling en gemotoriseerde lens-shift van ± 96,3% verticaal en ± 47,1% horizontaal. Het bekijken van content in de juiste beeldverhouding wordt vereenvoudigd door de mogelijkheid om uw tien favoriete formaten op te slaan. De projectoren zijn ook compatibel met Calman-software voor kleurkalibratie.

Paul White, productmanager voor de videoprojectoren van Epson Europe, zegt het volgende over de nieuwe projectoren: “Nu steeds meer mensen thuis genieten van films of zelfs als gezin gamen, zijn deze projectoren ideaal voor iedereen die zijn of haar kijkervaring naar een hoger niveau wil tillen. Meer huishoudens hebben nu speciale ruimte voor hun thuisbioscoop of een ruimte die groot genoeg is om te genieten van de bioscoopervaring op het grote scherm die deze projectoren bieden.”

De EH-LS12000B en EH-LS11000W zijn verkrijgbaar vanaf november 2021 voor een adviesprijs van respectievelijk € 4.999 en € 4.699 (incl. BTW).

Belangrijkste kenmerken:

  • 4K-resolutie (8,3 miljoen pixels)
  • Dynamische contrastverhouding groter dan 2500000:1
  • Kleurenruimte DCI>85%
  • 4K super resolutie
  • 4K frame-interpolatie
  • Scène-adaptieve gammacorrectie
  • Direct uit
  • Laserlichtbron
  • HDMI 2.1 (4K/120 Hz)

[1] Gebaseerd op het dagelijks bekijken van vijf uur content met de lamp ingesteld op eco-modus.

Bron en foton © Epson

Vorig artikelEerste trailer van Cyrano gelanceerd
Volgend artikelBonobo in april met nieuw album naar AFAS Live
Ik ben de eigenaar van Planetzone