Home Nieuws Gadgets & Electronica DJI lanceert Air 3

DJI lanceert Air 3

© DJI

DJI, wereldleider in civiele drones en creatieve cameratechnologie, introduceert de DJI Air 3, een nieuwe toevoeging aan de Air-serie met dubbele primaire camera’s. De Air 3 is voorzien van een groothoekcamera en een 3x medium tele camera. Met een groothoekcamera en een 3x medium tele camera stelt het gebruikers in staat om goede compositie in hun opnames te krijgen. Daarnaast biedt het een middellange zoomafstand voor luchtfotografie. Deze allround drone levert geweldige beelden en prachtige opnames met beide camera’s die 48MP foto’s en 4K/60fps HDR video’s vastleggen. Met een maximale vliegtijd van 46 minuten[1], de omnidirectionele obstakeldetectie[2], het O4 HD Video Transmission System en vele andere functies, helpt de Air 3 gebruikers om luchtfotografie naar een hoger niveau te tillen.

“De DJI Air 3 is de eerste drone uit onze Air-serie die ook professionele functies biedt zoals dubbele primaire camera’s en omnidirectionele obstakeldetectie. Tegelijkertijd behoudt hij zijn lichtgewicht capaciteiten met een gewicht van slechts 720 gram voor meer vrijheid en flexibiliteit”, zegt Ferdinand Wolf, Creative Director bij DJI. “De drone is de perfecte allrounder voor buitenavonturen en biedt een bredere scala aan cameramogelijkheden.

Plaats je onderwerp op de voorgrond met dubbele primaire camera’s

De DJI Air 3 is het eerste model in de Air-serie met een dual-primary camerasysteem. Het bevat een 1/1,3-inch CMOS groothoekcamera en een 1/1,3-inch CMOS 3x medium tele camera in een compacte ruimte. De twee camera’s hebben dezelfde sensorgrootte maar verschillende zoomlengtes, wat resulteert in een consistentere beeldkwaliteit[3].

Met de groothoekcamera kunnen prachtige landschappen nog beter worden vastgelegd. De camera heeft een pixelgrootte van 2,4 μm, een formaatequivalent van 24 mm en een diafragma van F1.7. De 3x medium tele camera heeft een pixelgrootte van 2,4 µm, een formaatequivalent van 70 mm en een diafragma van F2,8.

De 3x medium tele camera kan 3x optische zoom bereiken en zorgt daarnaast voor een krachtig gevoel van ruimtelijke compositie. Dit biedt de mogelijkheid voor een uniek perspectief, waarbij de gebruiker of iemand anders als het onderwerp van luchtfotografie kan worden gepresenteerd .. Met mensen in beeld biedt luchtfotografie nu meer diverse mogelijkheden.

Piloten kunnen de brede FOV van de groothoekcamera gebruiken om het hele landschap te omarmen. Daarnaast kunnen ze overschakelen naar de 3x medium tele camera om het onderwerp als een opvallend focuspunt vast te leggen, waarbij het landschap voor en achter het onderwerp schijnbaar binnen handbereik ligt.. Beide camera’s bieden 48MP foto’s, niet alleen om natuurgetrouwe details te leveren, maar ook om post-cropping te ondersteunen voor eenvoudige secundaire samenstelling.

De DJI Air 3 heeft twee 1/1,3-inch CMOS-sensoren die dubbele native ISO ondersteunen voor directe uitvoer van 4K/60fps HDR-video bij hoge framerates en tot 4K/100fps max. videospecificatie nu zelfs zonder FOV-cropping in vergelijking met zijn voorganger, de DJI Air 2S4[4]. Deze video’s kunnen rijke kleuraccenten en natuurlijke lichtovergangen vastleggen om het prachtige landschap voor je ogen opnieuw te ervaren. Beide camera’s ondersteunen 10-bit D-Log M en 10-bit HLG kleurmodi. De 10-bits D-Log M-modus kan meer highlights en schaduwdetails behouden voor flexibelere nabewerking.

De DJI Air 3 is de eerste drone uit de Air-serie met ondersteuning voor 2,7K verticale video-opnamen (9:16), die direct kunnen worden gedeeld op sociale media.

Langere vliegtijd, eenvoudig op te laden
In vergelijking met zijn voorganger in de Air-serie heeft de DJI Air 3 een 48% langere maximale vliegtijd[5], tot wel 46 minuten. Hierdoor kunnen piloten met meer gemoedsrust de beste positie vinden en de compositie aanpassengedurende één enkele vlucht.

De nieuwe acculaadhub heeft een energieaccumulatiefunctie. Gebruikers kunnen de functieknop ingedrukt houden om het resterende vermogen van meerdere accu’s over te dragen naar de accu met het hoogste resterende vermogen[6]. Deze functie biedt piloten de vrijheid en flexibiliteit om optimaal gebruik te maken van hun vlucht. Bijvoorbeeld tijdens het wandelen in de bergen of fietsen in het bos, waar oplaadmogelijkheden beperkt zijn.

Veilig opstijgen en landen met Omnidirectionele obstakeldetectie en O4-videotransmissie
De DJI Air 3 is de eerste drone in de Air-serie met omnidirectionele obstakeldetectie. Deze functie maakt een uitgebreid omgevingsbewustzijn mogelijk, waardoor de drone in staat is obstakels in alle richtingen te detecteren. Aan de voor- en achterkant is de drone uitgerust met fisheye lenzen voor detectie van obstakels in voorwaartse, achterwaartse, linker-, rechter- en opwaartse richting. De onderkant is uitgerust met binoculaire lenzen en een 3D TOF, voor een krachtige omnidirectionele obstakeldetectie.

Wanneer een obstakel wordt gedetecteerd, kan de DJI Air 3 APAS 5.0 gebruiken om actief obstakels te vermijden en soepel te omzeilen, wat resulteert in ononderbroken opnames voor een sterk verbeterde vliegervaring[7]. Ook beginners in luchtfotografie kunnen met vertrouwen vliegen en meer creatieve ideeën uitwerken. De ActiveTrack functie geeft de piloot meer vrijheid en werkt samen met Advanced RTH[8] om volledig automatisch te vliegen en zorgeloos terug te keren naar het startpunt.

Het O4 video transmissie systeem voorziet de DJI Air 3 met uitstekende functies. Het biedt niet alleen een transmissieafstand tot 20km[9], maar verbetert ook de transmissiestabiliteit om haperende live beelden te voorkomenHet ondersteunt livefeeds tot 1080p/60fps en een hogere framerate zorgt voor een soepelere kijkervaring. Voor de frequentieband in Europa is 5.1Ghz toegevoegd om de transmissieprestaties te verbeteren, zodat gebruikers met meer zekerheid en in alle veiligheid kunnen vliegen.

Intelligente functies, oneindige inspiratie

 • FocusTrack voor beide camera’s: Bestaande uit Spotlight 2.0, ActiveTrack 5.0 en Point of Interest 3.0. Met FocusTrack blijft het onderwerp in het midden van het beeld. Wanneer de 3x medium tele camera wordt gebruikt, wordt er een uniek gevoel van ruimtelijke compressie gegenereerd om het onderwerp in prachtige beelden te benadrukken.
 • QuickShots: Hiermee kan de DJI Air 3 creatieve camerabewegingen uitvoeren, zoals Rocket, Dronie, Circle, Helix, Boomerang en Asteroid[10].
 • 2,7K verticaal opnemen: De DJI Air 3 ondersteunt verticale 2.7K-video-opnamen met dubbele camera. De groothoekcamera kan rijke beeldinformatie opnemen, terwijl de 3x medium tele camera de piloot of anderen als onderwerp kan vastleggen, wat betere verticale luchtfotografie mogelijk maakt. De 2,7K verticale opname kan direct worden gedeeld op sociale media zonder post-cropping.
 • MasterShots: Hiermee kan de DJI Air 3 automatisch diverse camerabewegingen uitvoeren, meerdere clips opnemen, de clips bewerken en muziek toevoegen om snelle en moeiteloze filmbeelden te genereren.
 • Nachtmodus: Dankzij het ruisonderdrukkingsalgoritme kan de DJI Air 3 tot 4K/30fps heldere opnamen maken in omgevingen met weinig licht.
 • Hyperlapse: Kies uit vier submodi: Free, Circle, Course Lock en Waypoint om tot 4K horizontale of 2,7K verticale timelapse-opnamen te maken.
 • Slow Motion: Selecteer 4K/100 fps of 1080p/100 fps om direct een 4x slow-motion video op te nemen.
 • SmartPhoto 3.0: In de single shot-modus gebruikt de DJI Air 3 standaard SmartPhoto 3.0. Deze kan automatisch kiezen tussen HDR, hyperlight en scèneherkenning op basis van het scenario voor betere beeldresultaten. In HDR DNG-indeling[11] kan de camera een groter dynamisch bereik opnemen met ingebouwde contrastverbetering. Het beeldbestand kan een kwaliteit van JPG-niveau bereiken in nabewerkingssoftware, waardoor nabewerking minder moeite kost.
 • QuickTransfer: Download snel foto’s en video’s van het toestel naar je smartphone via een draadloze verbinding, waardoor je tijd en moeite bespaart.
 • LightCut: Verbind de DJI Air 3 draadloos met de LightCut-app op de telefoon voor slimme herkenning van hoogtepunten en bewerking met één tik. Tijdens het proces hoeft het beeldmateriaal niet te worden gedownload, waardoor opslagruimte op de telefoon wordt bespaard.

One-Tap Edit: Identificeert op slimme wijze de compositie en vliegroute, selecteert clips met delicate compositie en stabiele camerabewegingen, past automatisch de beste sjabloon en geluidseffecten toe en genereert vervolgens moeiteloos een cinematische video.

Tilt-Shift Effecten: Profiteer van effecten die opnames miniatuur- en speels effect geven met slechts één knop. Pas deze functie toe op opnamen die zijn gemaakt met de 3x medium tele camera voor nog betere resultaten.

 • Waypointvlucht: Deze functie is voor het eerst beschikbaar op de Air-serie. De gebruiker kan vliegroutes en opnameacties voor de DJI Air 3 van tevoren plannen om moeilijke camerabewegingen zoals one-takes te maken. Piloten kunnen ook een vliegroute opslaan om dezelfde missie later te herhalen, waardoor het eenvoudig wordt om timelapse-video’s van lange duur te maken die overgangen vastleggen, zoals dag naar nacht of seizoen naar seizoen.

Accessoires voor nog betere vluchtprestaties[12]

 • DJI Air 3 ND-filterset: Deze set biedt ND8/16/32/64-filters, waarmee de gebruiker soepeler beeldmateriaal kan maken bij langere sluitertijden.
 • DJI 100W USB-C voedingsadapter: De voedingsadapter kan de batterij en afstandsbediening tegelijkertijd snel opladen, of mobiele apparaten via de USB-C-poorten.
 • DJI 65W Autolader: De draagbare autolader maakt gebruik van een universele poort. Hij kan een batterij, afstandsbediening, smartphone, laptop en andere apparaten opladen.

Prijs en beschikbaarheid

De DJI Air 3 is vanaf vandaag te bestellen bij store.dji.com en verkooppartners, met verzending vanaf vandaag, in de volgende uitvoeringen:

 • DJI Air 3 (DJI RC-N2) voor de verkoopprijs van 1.099 EUR
 • DJI Air 3 Fly More Combo (DJI RC-N2) voor de verkoopprijs van 1.349 EUR
 • DJI Air 3 Fly More Combo (DJI RC 2) voor de verkoopprijs van 1.549 EUR

De DJI Air 3 zal te koop zijn met een C1-klasse identificatielabel dat geldig is in de hele Europese Unie plus IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland.

****

1] Measured by DJI Air 3 flying at a constant speed of 28.8 kph in a windless environment at sea level, with APAS off, AirSense off, camera parameters set to 1080p/24fps, video mode off, and from 100% battery level until 0%. Data is for reference only. Pay attention to reminders in the app during your flight.

2 DO NOT use the aircraft in severe weather conditions, including heavy wind exceeding 12 m/s, snow, rain, fog, hail, or lightning. DO NOT fly the aircraft 6000 m (19685 ft.) or higher above sea level. DO NOT fly the aircraft in environments where the temperature is below -10° C (14° F) or above 40° C (104° F). DO NOT take off from moving objects such as cars or boats. DO NOT fly close to reflective surfaces such as water or snow. Otherwise, the vision system may not work correctly. When the GNSS signal is weak, fly the aircraft in environments with good lighting and visibility. Low ambient light may cause the vision system to function abnormally. DO NOT fly near areas with magnetic or radio interference. Familiar magnetic or radio interference sources include Wi-Fi hotspots, routers, Bluetooth devices, high-voltage lines, large-scale power transmission stations, radar stations, mobile base stations, and broadcasting towers. Avoid sand entering the aircraft when taking off in desert or beach areas. Fly the aircraft in open areas away from crowds. Buildings, mountains, and trees may block the GNSS signal and affect the onboard compass.

3 The wide-angle camera and 3x medium tele camera have different apertures.

4 Recording frame rates. The corresponding video plays as a slow-motion video.

5 Compared with DJI Air 2S

6 DO NOT connect the charger, connect external devices, or insert/remove any batteries during power accumulation.

7 The obstacle avoidance action should be set to Bypass in the app.

8 Only available when ambient light meets the working conditions of the vision systems. Always pay attention to the surroundings and app warnings. For specific usage conditions, please refer to the product user manual.

9 20km@FCC,10km@SRRC/CE/MIC
Measured in an outdoor, open environment, without interference, and with FCC compliance. The above data shows the farthest communication range for one-way, non-return flights. Pay attention to reminders in the app during your flight.

10 The 3x medium tele camera does not support Asteroid.

11 DJI Air 3 saves photos in HDR DNG format when the aircraft is stationary and the exposure parameters are automatically set in Auto or Pro mode.

12 Sold separately.

Bron en foto © DJI