Home Nieuws Gadgets & Electronica de nieuwe Casio G-SHOCK MUDMASTER is stof- en modderbestendig en is al...

de nieuwe Casio G-SHOCK MUDMASTER is stof- en modderbestendig en is al eerste voorzien van forged carbon

Zand, aarde, modder, puin – het is geen bezwaar voor de nieuwe MUDMASTER GWG-2000. Deze nieuwste toevoeging aan de Master of G-lijn van schokbestendige horloges is namelijk gemaakt met forged carbon, dat ook wordt gebruikt in vliegtuigen en raceauto’s. Dit materiaal is lichter en sterker dan roestvrij staal, en daarmee geschikt voor de meest extreme omstandigheden!

Forged carbon

Forged carbon wordt gemaakt door fijne carbondeeltjes in kunsthars te kneden. Vervolgens wordt het materiaal op hoge temperaturen en onder hoge druk samengeperst in een drukpers. Dit kan in allerlei complexe vormen. Dankzij deze werkwijze is de wijzerplaat van de MUDMASTER GWG-2000 structureel beschermd en zorgen de zichtbare fijne carbondeeltjes op de oppervlakte een zwart-grijs patroon dat er niet alleen aantrekkelijk uitziet, maar ook uniek is in zijn soort. Het horloge is ook extra goed bestand tegen stof en modder dankzij een combinatie van edelstalen knoppijpen en intern siliconen buffermateriaal. Daardoor is het horloge niet alleen in staat om schokken goed op te vangen, maar is het bovendien ook goed afgedicht. Ook is de kast 1,9 millimeter dunner dan het voorgaande model*. De band is gestructureerd in de stijl van rubberen antislip handgrepen zoals we die ook zien op zware voertuigen en machines, terwijl de knoppen gekarteld zijn om ze goed te kunnen bedienen. De GWG-2000 is verkrijgbaar in drie kleuren: monochroom grijs, kaki groen in militaire look en zandbeige.

Prijs en verkrijgbaarheid De horloges zijn vanaf oktober 2021 te koop bij geselecteerde retailpartners en online voor een adviesprijs van € 749.

Bron en foto © Casio

Vorig artikelGOOSE – Ancienne Belgique, Brussel – 31/03/2022
Volgend artikel[video] Til entertainment naar een hoger niveau met de nieuwe moto e20