Home Nieuws Gadgets & Electronica Alienware en Dell presenteren nieuwe gaming-laptops

Alienware en Dell presenteren nieuwe gaming-laptops

© Alienware & Dell

Alienware en Dell introduceren vijf nieuwe gaming-laptops, waaronder: Alienware m18 en m16, Alienware x16, en Dell G16 en G15. De laptops hebben updates gekregen op allerlei gebieden, zoals vorm, materialen, prestaties, ontwerp en comfort, evenals verbeteringen aan het Alienware Command Center. De definitie van een uitstekende game-ervaring verandert voortdurend. Daarom blijven Alienware en Dell zich ontwikkelen en zichzelf onderscheiden met zinvolle high-impact vernieuwingen die voldoen aan de veranderende behoeften van gamers. 

De Alienware-gaming-laptops zijn van oudsher gericht op schermformaten van 15″ en 17″. Daar komt verandering in met de introductie van 16-inch en 18-inch schermformaten, naast het 14-inch model dat vorig jaar is gepresenteerd (CES 2022). Deze fundamentele verandering is mogelijk door verbeteringen aan onze Alienware Cryo-tech thermische oplossing. Hiermee kunnen grotere schermen worden gebruikt, zonder veel aanpassingen te doen aan het ontwerp van elk apparaat.

In de nieuwe Alienware-laptopfamilie zijn de volgende functies ingeschakeld om te zorgen voor soepele, expressieve en plezierige gameplay- en entertainmentervaringen:

 • Grotere 16:10-schermen zorgen voor meer schermruimte en een groter gezichtsveld.
 • Dolby Atmos voor een indrukwekkend, ruimtelijk geluid en Dolby Vision voor verbluffende beelden. Zo ga je nog meer op in je favoriete entertainment.
 • Alle panelen zijn voorzien van ComfortView Plus, de op hardware gebaseerde technologie die blauw licht filtert, zonder de prestaties of beeldkwaliteit te beïnvloeden.
 • FHD-webcam met hogere resolutie om de kwaliteit van video-interacties te verbeteren.
 • Nieuw ontwerp van de onderkant van de voet zorgt voor een luchtstroom in het hart van het chassis om de algehele systeemprestaties te ondersteunen.
 • Element 31 thermisch interface-materiaal is nu op zowel de CPU als de GPU geplaatst om ervoor te zorgen dat de warmteafvoer wordt geoptimaliseerd.
 • Het vernieuwde Alienware Command Center 6.0 is herbouwd voor betere stabiliteit, navigatie tussen functies en betere controle over de systeemprestaties. 

© Alienware & Dell

Alienware m18 en m16
De krachtigste laptop van Alienware is de m18, waarbij men kan kiezen uit de nieuwste CPU- en GPU-technologie. Dit omvat tot 13e generatie Intel Core i9-13980HX-processors en de volledige stack next-gen NVIDIA GeForce RTX-laptop-GPU’s, plus next-gen AMD Ryzen-processors en Radeon Graphics for mobile. Al deze prestaties worden mogelijk gemaakt door een reeks Alienware Cryo-tech-ontwikkelingen.

De meest opvallende thermische verbeteringen bij de nieuwe Alienware m18 zijn:

 • Element 31 thermisch interfacemateriaal wordt nu gebruikt op zowel de CPU als de GPU.
 • Vapor chamber bedekt de GPU en CPU, waardoor de thermische capaciteit met 35% wordt vergroot.
 • Zeven heat pipes (in plaats van vier op de m17) om thermische energie te verplaatsen naar grotere koperen vinnen (wat neerkomt op een oppervlaktetoename van >114%).
 • Quad ventilatoren met ultradunne ventilatorbladen die de luchtstroom verhogen met 25%.

Voor gamers die op zoek zijn naar een compactere krachtpatser, biedt de m16 veel van dezelfde technologieën, ergonomie, ontwerpkwaliteiten en ervaringsvoordelen als de m18.

© Alienware & Dell

Introductie van de meest luxueuze Alienware tot nu toe: Alienware x16

Laptops in de X-serie zijn ontworpen voor gamers die verwachten dat hun Alienware-laptop een aanvulling is op hun levensstijl, op meer gebieden dan alleen gaming. Ze willen een laptop die overal mee naartoe kan worden genomen en de allerhoogste prestaties levert. Om aan deze behoeften te voldoen, is het ontwerp verder onder handen genomen. De X-serie brengt veel technologische doorbraken en biedt daarnaast hoogwaardige materialen, afwerking en functies

De nieuwe Alienware x16 is onze eerste 16-inch gaming-laptop sinds 2004 en het meest hoogwaardige Alienware-product tot nu toe. Geen discussies meer over het aanschaffen van een 15-inch of 17-inch gaming-laptop, de x16 zit er precies tussenin. De nieuwe x16 belooft meer prestaties, een groter 16:10-scherm en een verbeterd ontwerp met zes luidsprekers. De nieuwe x16 overtreft de huidige x17 in bijna alle opzichten en doet dat in een slanker en robuuster, volledig metalen chassis. 

© Alienware & Dell

Nieuwe Dell G-Series onthuld

De nieuwe G16- en G15-gaminglaptops van Dell zijn gebaseerd op betrouwbaarheid en eenvoud voor een aantrekkelijke prijs. Er is gekozen voor een gedurfd nieuw ontwerp voor de G15 en G16, die verkrijgbaar zijn in opvallende kleuren. Beide modellen zijn voorzien van de G-mode key, exclusieve macrotoetsen voor gaming-functies, en toggle audiokeys voor een betere spel-ervaring. De G15 biedt one-zone en four-zone RGB-toetsenbordopties met numpad, terwijl de G16 one-zone RGB- en Cherry MX-toetsenbordopties biedt.

Kijken we onder de motorkap, dan zien we dat de G15 en G16 grafisch-intensieve games consistent en met gemak ondersteunen, zelfs tijdens marathonsessies, dankzij de nieuwste Intel-, AMD- en NVIDIA-technologie. En voor het eerst heeft de G-serie de door Alienware geïnspireerde Vapor Chamber Cooling en Element 31 thermische interface.

Beide apparaten zijn uitgerust met het onlangs verbeterde Alienware Command Center voor de ultieme in-player customization.

© Alienware & Dell

Alienware Command Center

Samen met al deze nieuwe Alienware- en G-Series gaming-laptops wordt ook het opnieuw ontworpen Alienware Command Center (AWCC) gelanceerd. Een snelle opfriscursus over Alienware Command Center: het dashboard creëert één gecentraliseerde locatie waar men snel toegang heeft tot instellingen zoals gamespecifieke profielen en thema’s, verlichting, macro’s, audio en overklokken – alle dingen die cruciaal zijn voor de game-ervaring.

De opnieuw ontworpen AWCC heeft software-updates en verbeteringen ten opzichte van de vorige versie. Ook heeft het een compleet nieuwe architectuur met een nieuw, intuïtief en dynamisch gebruikersontwerp. 

© Alienware & Dell

Prijzen en beschikbaarheid

Binnenkort verkrijgbaar in Europa

 • Alienware m18  – vanaf 14 februari (met high-end configs starting). Prijs $2,899 (US).
 • Alienware m16 – vanaf 14 februari (met high-end configs starting). Prijs $2,599 (US).
 • Alienware x16 – vanaf 23 februari (met high-end configs starting). Prijs: $3,099 (US).

Vanaf 9 maart 2023 in Europa

 • Dell G15 – vanaf 9 maart. Prijs vanaf $849 (US).

Dell G16 – vanaf 9 maart. Prijs vanaf $1,499 (US

Bron en foto © Alienware & Dell