Home Nieuws Film nieuws Gefictionaliseerde Céline Dion-biopic is controversiële cultklassieker

Gefictionaliseerde Céline Dion-biopic is controversiële cultklassieker

© Film1

Als twaalfjarig meisje begon de Canadese Céline Dion haar zangcarrière, waarna zij in de jaren negentig uitgroeide tot absolute wereldster. Een liefdesrelatie met haar 26 jaar oudere manager en geruchten over anorexia maakten Dion tot een doelwit voor de roddelpers. Gebaseerd op het leven van deze beroemdheid, volgt de film The Voice of Love het fictieve personage Aline Dieu. Regisseur, scenarist én hoofdrolspeler Valerie Lemercier liet zich inspireren door Dions transformatie van het onzekere plattelandsmeisje tot een van de succesvolste performers aller tijden. Op intrigerende en geruchtmakende wijze neemt Lemercier in alle leeftijdsfases (met behulp van visuele effecten) de gedaante aan van zangeres Aline. Het leverde de filmmaker een staande ovatie in Cannes en vijf Cesar Awards op, waaronder de prijs voor beste actrice. Vanwege de bizarre gedaanteverwisseling van de 57-jarige Lemercier als jong meisje, werd de film het gesprek van de dag – met zowel lovende als kritische recensies.

Het verhaal
Wanneer vader en moeder Dieu ontdekken dat hun jongste dochter Aline een gouden stem heeft, zet de hele familie zich in om haar talent aan de wereld te laten horen. Maar hoe komt een eenvoudig meisje uit Franstalig Canada verder? Een samenwerking met producent Guy-Claude Kamar blijkt wat ze beiden nodig hebben. Samen kunnen ze met lef, geduld en liefde de wereld aan. Van een onzekere jonge vrouw groeit Aline uit tot stijlicoon en een van de grootste sterren ter wereld. Dompel je twee uur onder in deze humoristische en hartverwarmende biopic over een fenomenaal bestaan met legendarische muziek.Fenomenale stem
Met meer dan 220 miljoen verkochte albums en singles wereldwijd in zowel het Frans als het Engels is de Canadese Céline Dion een van de grootste muzikale succesverhalen uit de jaren negentig. Als jongste van veertien kinderen maakt ze al op vijfjarige leeftijd haar muzikale debuut. Op twaalfjarige leeftijd schrijft Céline haar eerste liedje, dat door haar broer wordt opgestuurd naar platenproducer René Angélil. Deze heeft zoveel vertrouwen in haar talent dat hij een extra hypotheek neemt op zijn huis om haar eerste single in 1981 ‘La voix du bon Dieu’ te kunnen financieren. Het wordt een lokale hit. Op vijftienjarige leeftijd ontvangt ze haar eerste gouden plaat voor haar hitsingle ‘D’amour ou d’amitié’ en in 1988 neemt Céline namens Zwitserland deel aan het Eurovisie Songfestival, dat zij wint met het liedje ‘Ne partez pas sans moi’. Met haar manager René maakt ze een succesvol Engelstalig album ‘Unison’ met de hit ‘Where Does My Heart Beat Now’. Ze oogt wereldsuccessen met de Oscarwinnende titelsong van de Disney-klassieker Beauty and the Beast en de tijdloze hit ‘My Heart Will Go On’ uit de blockbuster Titanic. Na een aantal succesvolle jaren maakt ze in 1999 bekend tijdelijk uit de muziekwereld te stappen om te zorgen voor haar ernstig zieke man René, die in 2016 overlijdt. Samen hebben ze drie kinderen. Sinds vorig jaar kampt Céline met ernstige spierkrampen en heeft ze haar geplande optredens in Nederland moeten verplaatsen naar volgend jaar. 

Arthouse Sunday: ‘The Voice of Love’ zondag 7 augustus om 20.30 uur op Film1

Bron en foto © Film1

Vorig artikel[Video] House of the Dragon-acteur Matt Smith komt naar Heroes Comic Con
Volgend artikelBarry Paf nieuwe zender voice-over OUTtv
Ik ben de eigenaar van Planetzone