Home Entertainment Thema en artwork Imagine Fantastic Film Festival 2023 onthuld

Thema en artwork Imagine Fantastic Film Festival 2023 onthuld

© Imagine Fantastic Film Festival

Imagine Fantastic Film Festival presenteert met trots het thema en artwork voor 2023: Fantastic Alchemy, met een cyber-alchemisme artwork, gemaakt door illustrator Maarten Donders. Het festival met cinema, shorts, panels, industrie workshops en meer, keert van 25 oktober t/m 4 november terug in LAB111 en de FilmHallen Amsterdam. Tickets zijn via imaginefilmfestival.nl

Fantastic Alchemy
Alchemie was ooit de praktijk waarin wetenschap en verhalen bijeenkwamen. Geleerden, verhalenvertellers, tovenaars en scheikundigen, wijzen en bedriegers zetten zich in om de essentie van het leven te destilleren. In de moderne tijd zijn wetenschap en fictieve verhalen uiteengedreven en worden als twee verschillende dingen gezien. Alchemie is het domein van de fantastische fictie geworden. In een tijd waarin wetenschap en gevoel meer dan ooit tegenover elkaar staan, onderzoekt Imagine een model waarin de twee samensmelten. Niet om goud uit lood te maken, maar om tot inzichten te komen die het alledaagse overstijgen.

Het artwork is een interpretatie van het Fantastic Alchemy door Maarten Donders, waarbij hij de Imagine- kleuren heeft geïmplementeerd in zijn visie van fantastische alchemie, virtuele elementen en de traditionele alchemisme symbolen.

Het complete festivalprogramma en de aanwezige internationale gasten en events worden in augustus bekendgemaakt. Het hoofdprogramma Fantastic Alchemy wordt ook in de ‘digital space’ doorgetrokken in het speciale Expanded/VR-programma Virtual Alchemy. 

Over Imagine Fantastic Film Festival
Imagine is het grootste filmfestival voor de fantastische film in Nederland, met het beste op het gebied van fantasy, horror en sciencefiction. Bij  Imagine draait alles om de verbeelding. Ieder jaar daagt Imagine het publiek uit om via de verbeelding na te denken over de toekomst van mens en maatschappij. Hierbij dowrdt de kracht van de fantastische film gebruikt die je in staatstelt om toekomstige werelden te ontdekken, een andere kijk op de werkelijkheid te ontwikkelen, het onbekende te onderzoeken en daarmee je blik te verruimen. 

Imagine ziet het fantastische genre als een rijke bron van gedachte-experimenten, dat vaak anticipeert of refelecteert op sociale en technologische ontwikkelingen. In verdiepende programma’s biedt het festival achtergronden, geschiedenis en context, en verbindt het de gantastische film met actuele ontwikkelingen in de samenleving. 

Over Maarten Donders
Maartens primaire focus als illustrator ligt op persoonlijkheid en authenticiteit. Hij gebruikt zijn schetsboek en persoonlijke interesses als uitgangspunt, waarbij elk idee even belangrijk is en alles een vonk kan doen ontbranden. Zijn doel: krachtige, expressieve beelden creëren die herkenbaar en uniek zijn en persoonlijkheid ademen. Zijn werk staat bekend om zijn surrealistische, experimentele, bijna dromerige kwaliteiten en ze raken aan thema’s als eenzaamheid, introspectie, het onderbewuste, het (boven)natuurlijke, archetypen en het vinden van schoonheid in het ‘alledaagse’. 

Bron en foto © Imagine Fantastic Film Festival