Home Film nieuws Films NL Pathé opent dit jaar twee ScreenX-zalen met 270-gradenbeeld in Den Haag en...

Pathé opent dit jaar twee ScreenX-zalen met 270-gradenbeeld in Den Haag en Amersfoort

Pathé opent dit jaar twee ScreenX-zalen met een panoramisch 270-gradenbeeld in Pathé Spuimarkt en Pathé Amersfoort. Met de komst van ScreenX biedt Pathé als enige bioscoopmerk in Nederland nog voor het einde van het jaar alle variaties aan experience technologieën. ScreenX wordt geprojecteerd op drie doeken waardoor een panoramisch beeld van 270 graden ontstaat en bezoekers helemaal worden opgenomen in de filmische wereld.

Doron Kurz, Director Commerce Pathé: “Onze bezoekers verwachten van ons als hun favoriete bioscoop dat wij continu blijven innoveren. Dat doen we al met de geavanceerde technologieën IMAX, 4DX en Dolby Cinema. En dat blijven we doen. Met de komst van ScreenX bieden wij het volledige palet aan bijzondere filmervaringen, waardoor bezoekers voor al hun voorkeuren bij Pathé terecht kunnen.”

Bijzondere filmtechnieken bij Pathé enorm populair

Bezoekers waarderen de diversiteit aan filmtechnieken bij Pathé enorm. Al sinds 2005 biedt de marktleider IMAX exclusief in haar theaters (grootste scherm en immersive sound), in 2017 kwamen daar Dolby Cinema en 4DX bij. Dolby Cinema biedt de beste kwaliteit in beeld en geluid en innovatief design. 4DX voegt een extra dimensie aan het bioscoopbezoek toe met twintig effecten zoals beweging en geur. Sinds de opening van de eerste 4DX-zalen kozen al meer dan 812.000 bezoekers voor deze filmervaring. In Frankrijk heeft Pathé sinds 2018 drie ScreenX-zalen, die een groot succes zijn.

ScreenX

ScreenX zorgt voor een volledige onderdompeling in film. ScreenX heeft niet één scherm, maar drie schermen. Behalve op het filmdoek aan de voorkant, wordt de film bij ScreenX ook op twee zijschermen geprojecteerd, waardoor een 270-graden panoramisch beeld ontstaat. Het verhaal komt daarmee van alle kanten en bezoekers worden helemaal door film omgeven. Films worden voor ScreenX aangepast, dat kan al bij de opname en productie, maar ook achteraf. 

Pathé innoveert op alle vlakken

Behalve de innovatie in de nieuwste technieken, vernieuwt Pathé ook op andere vlakken. Zo wordt het Food & Beverage-assortiment uitgebreid met gezondere keuzes zoals fruit, groenten met dip en sushi. Ook worden de stoelen en zalen continu verbeterd. Zo zijn recentelijk twee zalen van Pathé Tuschinski teruggebracht in de originele stijl en hebben zij nieuwe comfortabele luxe stoelen en tweezitsbankjes gekregen. In juli werd Pathé Breda verbouwd tot de eerste bioscoop in Nederland met uitsluitend Relax Seats, waardoor bezoekers maximaal kunnen relaxen bij het kijken van een film.