Home Nieuws Film nieuws FilmBox Highlights Juli

FilmBox Highlights Juli

Met onder meer The House That Jack Built, The Whistlers en Agatha Christie’s Crooked House

The House That Jack Built – première maandag 12 juli 20.30 uur

Genre: Misdaad, drama, horror

Regisseur: Lars von Trier


Cast: Matt Dillon, Uma Thurman, Bruno Ganz Bloederig misdaaddrama van Lars von Trier met Matt Dillon als een hyperintelligente seriemoordenaar, die iedere moord als een kunstwerk ziet en zijn gedachten hierover bespreekt met de mysterieuze Verge. Over een periode van twaalf jaar ontwikkelt de Amerikaanse Jack zich in de jaren zeventig tot een zeer ervaren moordenaar. Terwijl de politie hem op de hielen zit, neemt hij steeds meer risico bij zijn pogingen het ultieme kunstwerk te creëren.

The Whistlers – première maandag 5 juli 20.30 uur

Genre:  misdaad

Regisseur: Corneliu Porumboiu

Cast: Vlad Ivanov, Catrinel Marlon, Rodica Lazar

De Roemeense politie agent Cristi is in Boekarest informant voor de lokale maffia. Er wordt een complot gesmeed om de corrupte zakenman Zsolt uit de gevangenis te bevrijden. Om zonder risico met zijn handlangers te kunnen communiceren vertrekt hij naar het bergachtige Canarische eiland La Gomera om daar te worden onderwezen in de inheemse fluittaal ‘El Silbo Gomero’. Een taal die daar sinds oudsher door de lokale bevolking gebruikt wordt om over grote afstanden berichten te kunnen doorgeven. Samen met femme fatale Gilda moet hij proberen onder de radar te blijven en laveren tussen verraad en bedrog.mière

Agatha Christie’s Crooked House – première maandag 19 juli 20.30 uur

Genre: Misdaad-thriller

Regisseur:  Gilles Paquet-Brenner

Cast:  Glenn Close, Gillian Anderson, Terence Stamp

In de klassieke stijl van misdaadschrijfster Agatha Christie volgen gruwelijke ontdekkingen en onverwachte wendingen elkaar in hoog tempo op, wanneer privédetective Charles Hayworth de moord in een landhuis onderzoekt. In het landhuis van de schatrijke familie Leonides wordt de patriarch en eigenaar van het familiefortuin onder verdachte omstandigheden dood aangetroffen. Zijn beeldschone kleindochter Sophia roept de hulp in van haar voormalige minnaar, de privédetective Charles Hayworth. Er zijn verdachten te over: drie generaties van de Leonides dynastie wonen op het weeldige landgoed in een giftige atmosfeer vol bitterheid en jaloezie. En met het ongekende fortuin ligt het motief voor de hand. Maar niets is wat het lijkt. 

QUEEN OF HEARTS – première maandag 26 juli 20.30 uur

Genre: Drama

Regisseur: May el-Toukhy

Cast: Trine Dyrholm, Gustav Lindh, Magnus Krepper

Deens drama met Trine Dyrholm als een gelukkig getrouwde Anne wier gezinsleven op z’n kop komt te staan wanneer ze zich voelt aangetrokken tot Gustav, de roekeloze tienerzoon uit een eerdere relatie van haar man. Anne lijkt haar leven op orde te hebben. Ze is getrouwd, heeft twee dochters, een goede baan en een mooi huis. Het leven van de familie wordt echter verstoord wanneer Gustav, Peters roekeloze tienerzoon uit een eerder huwelijk, bij hen intrekt. Terwijl Peter het moeilijk heeft met zijn komst, bouwt Anne al snel een band op met Gustav. Hun relatie verandert wanneer ze alles op het spel zet door de jongen te verleiden en ze voor een keuze met onvoorstelbare gevolgen komt te staan.

Bron en foto’s © SPI