Home Nieuws Film nieuws Disney+ kondigt nieuwe originele serie “Santa Evita” aan

Disney+ kondigt nieuwe originele serie “Santa Evita” aan

© The Walt Disney Company

[Thriller] De serie, geproduceerd door Salma Hayek Pinault en Pepe Támez, is gebaseerd op de gelijknamige bestseller van de Argentijnse schrijver Tomás Eloy Martínez en volgt de fascinerende reis van het gebalsemde lichaam van de mythische Argentijnse first lady Eva Perón na haar dood.

Disney+ kondigde aan dat de nieuwe Latijns-Amerikaanse thrillerreeks “Santa Evita”, op dinsdag 26 juli 2022 in première zal gaan in België, bij Star op Disney+.  De zevendelige fictieserie, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van de Argentijnse auteur Tomás Eloy Martínez, vertelt het intrigerende verhaal van het gebalsemde lichaam van Eva Perón dat pas drie jaar na haar dood werd begraven in afwachting van de bouw van een monument dat nooit werd afgewerkt.

“Santa Evita” is het verhaal van een lichaam zonder graf en de legende die daaruit is geboren. In 1955 werd de toenmalige Argentijnse president Juan Domingo Perón afgezet na een militaire coup en werd Evita’s lichaam 16 jaar lang verborgen gehouden om te voorkomen dat het een symbool zou worden tegen het regime. Voor haar dood was Eva uitgegroeid tot een machtig politiek figuur als vrouw van generaal Perón, en haar dolende lijk teisterde de nationale politiek meer dan twee decennia lang.

De serie pakt uit met een internationaal gerenommeerde cast, met Natalia Oreiro (Eva Perón), Ernesto Alterio (Kolonel Moori Koenig) en Diego Velázquez (Mariano) in de hoofrol, en Francesc Orella als Dokter Pedro Ara en Darío Grandinetti als Juan Domingo Perón.

Santa Evita” werd gefilmd op meer dan 40 locaties in het Argentijnse Buenos Aires, met meer dan 120 acteurs plus 1.300 figuranten. De gedetailleerde historische reconstructies, de kostuums en de decors werden ontworpen en gecreëerd door een groot team van lokale creatieve professionals.  

De serie is ontwikkeld en medegeproduceerd door Non Stop. De Mexicaanse actrice en producer Salma Hayek Pinault en José Tamez (beiden van productiebedrijf Ventanarosa) fungeren als executive producers. De regie is in handen van filmmaker Rodrigo García, die ook executive producer is, en de Argentijnse filmmaker, acteur, theaterregisseur en scenarist Alejandro Maci, die daarnaast ook artistiek producent is. Het scenario is geschreven door Marcela Guerty en Pamela Rementería.

Let op tweetalig ondertiteld

Engels ondertiteldBron en foto © The Walt Disney Company

Vorig artikelEerste trailer Lyle, Lyle, Crocodile gelanceerd
Volgend artikelEerste uitvoering van Requiem van Theresienstadt in Nederland