Home Nieuws Film nieuws De Piraten van Hiernaast veroveren Gouden Film

De Piraten van Hiernaast veroveren Gouden Film

Al meer dan 100.000 bioscoopbezoekers hebben de stoere familiefilm De Piraten van Hiernaast van regisseur Pim van Hoeve gezien. De film behaalt daarmee de Gouden Film-status. Acteur Egbert-Jan Weeber heeft hoofdrolspelers Matti Stooker en Samuel Beau Reurekas in de bioscoop verrast met de Gouden Film Award. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Het is de eerste film in coronatijd die, ondanks kleinere zaalcapaciteiten in bioscopen en filmtheaters, meer dan 100.000 bezoekers weet te trekken.

In De piraten van hiernaast wordt het saaie kustplaatsje Zandwijk aan Zee op stelten gezet door de komst van de zwaardvechtende en rum-drinkende piratenfamilie Donderbus. Terwijl de suffe buurtbewoners de waakhaai en huis-octopus maar niets vinden, sluit de elfjarige Michiel, ondanks hun verschillen, vriendschap met de stoere piratenjongen Billy. Maar hij dreigt zijn nieuwe vriend te verliezen wanneer aartsvijand Knokige Krelis plots opduikt. Samen met hun buurmeisje Elizabeth gaan de jongens de strijd aan tegen de gevaarlijkste piraat op zee…

Gouden Film

De piraten van hiernaast werd geregisseerd door Pim van Hoeve (Dummie de Mummie), naar een scenario van Sander de Regt (Foeksia de miniheks). Ingmar Menning en Johan Nijenhuis (Onze jongens in Miami) produceerden de film voor Johan Nijenhuis & Co in co-productie met de Evangelische Omroep. De hoofdrollen worden gespeeld door Tygo Gernandt, Egbert-Jan Weeber, Samuel Beau Reurekas, Matti Stooker en Celeste Holsheimer. De film is verfilmd naar de boeken van Reggie Naus. Dutch FilmWorks verzorgt de filmdistributie van De Piraten van Hiernaast die momenteel in 127 bioscopen draait.

De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.

Bron © Filmfestival / DFW