Home Entertainment Week tegen Kindermishandeling: Kikid introduceert digitale les in samenwerking met Numidia

Week tegen Kindermishandeling: Kikid introduceert digitale les in samenwerking met Numidia

Kikid lanceert maandag 15 november, samen met zangeres Numidia, een digitale les over het thema huiselijk geweld. Dit gebeurt in het kader van de Week tegen Kindermishandeling. Kikid ontwikkelt projecten gericht op écht in gesprek komen met jongeren over voor hen belangrijke thema’s, zoals alcohol, relaties en seksualiteit, social media, geld en schulden, groepsdruk, zelfbeeld en (cyber)pesten. De les is dankzij een subsidie van de gemeente Amsterdam tot stand gekomen.

Numidia haalde onder meer de finale van The Voice Kids. Ze heeft samengewerkt met artiesten als Ronnie Flex, Famke Louise en Boef. Met haar nummers behaalt zij miljoenen streams.

De zangeres is nog jong (21) maar heeft al veel meegemaakt. Van twee burn-outs tot huiselijk geweld waardoor ze op 16-jarige leeftijd uit huis is geplaatst. Gelukkig gaat het alweer een tijd goed met haar. Ze timmert hard aan de weg en probeert daarnaast onder andere door het maken van de les samen met Kikid, jongeren een hart onder de riem te steken. Numidia: “Ik wil met mijn bereik kinderen gaan helpen zoeken naar hun kracht en niet zoeken naar: wat is het probleem? Want als je zoekt naar je kracht, dan pas kun je weten wat het probleem is en hoe je kunt verwerken.”

Projectweek Bindelmeer College Amsterdam Zuidoost

In de Week tegen Kindermishandeling vindt van maandag 15 tot en met donderdag 18 november een projectweek plaats op het Bindelmeer College in Amsterdam Zuidoost. Tijdens deze week haken meerdere partners en organisaties aan. Hierbij valt te denken aan Sexmatters, Master Voetbal Plan, Archell Thompson, Politie en DJ Charro. 

Leerlingen van het Bindelmeer college gaan meedoen aan verschillende educatieve theatervoorstellingen, lessen en workshops. Door middel van verkregen informatie, advies, spel en discussie vergroten zij hun kennis over relaties, groepsdruk, social media, grooming, sexting én huiselijk geweld. Door bewustwording leren ze meer respect te hebben voor zichzelf en elkaar.

Kikid: Partner in weerbaarheid

Kikid gelooft dat het vergroten van weerbaarheid bij jongeren mogelijk is door een open en eerlijk gesprek met hen aan te gaan. Hierdoor worden zij zich bewuster van hun eigen kracht en de keuzes die zij kunnen maken. Alles wordt beter als je kunt zeggen: Ik hou van mij!

Kikid creëert met haar programma’s een sfeer waarin jongeren zich meer verbonden gaan voelen, met zichzelf en anderen. Samen kun je meer bereiken. Jongeren met jongeren, jongeren met ouders en professionals, professionals met professionals: samen!

Bron en foto © Kikid

Vorig artikelXbox Halo Infinite Multiplayer Beta voor iedereen beschikbaar
Volgend artikelTim Krul toegevoegd aan selectie Nederlands elftal
Ik ben de eigenaar van Planetzone