Home Muziek Suede op 19 oktober naar AFAS Live

Suede op 19 oktober naar AFAS Live

Op maandag 19 oktober komt de Britse band Suede voor een concert naar AFAS Live in Amsterdam. Tijdens deze “Coming Up Tour” belooft de band hun iconische album Coming Up in zijn geheel te spelen, evenals andere grote hits. De voorverkoop voor het concert start vrijdag 7 februari om 10 uur via Ticketmaster.

Suede kondigt vandaag een ​​uitgebreide reeks Britse en Europese datums voor oktober aan, inclusief Britse shows in Edinburgh, Manchester en Londen en Europese shows in Berlijn, Parijs en Amsterdam. Tijdens deze tour brengt de band hun klassieke, derde album Coming Up volledig ten gehore, evenals andere grote hits.

Bij de eerste release in september 1996 werd Coming Up gezien als een gewaagde stap voor Suede. De sound maakte een switch naar pop, na de donkere stemmingen en sfeer die het publiek kende van het album Dog Man Star. Coming Up was zowel een artistiek als commercieel succes; het album stond bovenaan de Britse albumcharts en werd genomineerd voor de Mercury Prize 1997.

Coming Up bracht 5 top tien singles voort in het VK en het succes van het nieuwe, bruisende popgeluid van Trash, Beautiful Ones, Saturday Night, Lazy en Filmstar maakte de plaat voor Suede tot op heden commercieel het meest succesvol. Veel van de belangrijkste nummers van het album zijn tot op de dag van vandaag steunpilaren in de live-set van de band en frontman Brett Anderson heeft Trash eerder omschreven als hét bepalende nummer van Suede.

Suede’s meest recente album, The Blue Hour uit 2018, voltooide een drieluik van albums die door de band zijn opgenomen sinds ze Bloodsports in 2013 uitbracht. Het album kreeg veel lof: “The sound of a band operating at full throttle” (**** Q Magazine) en hun Britse tournee ter promotie van het album kende voor de band enkele van hun best ontvangen shows van de afgelopen jaren, “More stellar than ever” (***** The Guardian).

Suede Coming Up Tour – Performing the Classic Album in Full

Zondag 18 oktober – Duitsland – Berlijn Tempodrom
Maandag 19 oktober – Nederland – Amsterdam AFAS Live
Dinsdag 20 oktober – Frankrijk – Parijs La Salle Pleyel
Donderdag 22 oktober – VK – Edinburgh Usher Hall
Vrijdag 23 oktober – VK – Manchester O2 Victoria Warehouse
Zaterdag 24 oktober – VK – Londen Alexandra Palace
Maandag 26 oktober – Denemarken – Kopenhagen Falkoner Salen
Dinsdag 27 oktober – Zweden – Stockholm Annexet

KINK presents
Suede Coming Up Tour – Performing the Classic Album in Full
+ special guests
Maandag 19 oktober 2020 | AFAS Live, Amsterdam
Aanvang: 20:00 uur | Entree: €50,40