Home Nieuws Film nieuws Onze jongens in Miami bekroond met Gouden Film

Onze jongens in Miami bekroond met Gouden Film

Onze jongens in Miami heeft de Gouden Film-status behaald. Meer dan 100.000 bezoekers hebben de komedie, geregisseerd door Johan Nijenhuis, in de bioscoop gezien. Jim Bakkum werd vanmiddag verrast met de award door regisseur Johan Nijenhuis en acteurs Juvat Westendorp en Matheu Hinzen. De Gouden Film Award is een initiatief van het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds. Onze jongens in Miami is de tweede film in 2020 die de Gouden Film Award ontvangt.


In Onze jongens in Miami is Jorrit (Jim Bakkum) weer single en gaat hij samen met Bas (Martijn Fischer) een stripclub openen in Miami. Uiteraard vliegt ook Thijs (Juvat Westendorp) naar Miami samen met nieuwe stripper en collega-bouwvakker Boris (Malik Mohammed). Ze moeten flink aan de bak want de club blijkt een enorme bouwval en de mannen komen er al snel achter dat ze te maken hebben met stevige concurrentie.

Gouden Film

Onze jongens in Miami is geregisseerd door Johan Nijenhuis, naar een scenario van Anne-Louise Verboon en Maarten Lebens. De film is geproduceerd door Johan Nijenhuis & Co. De hoofdrollen worden gespeeld door Eva van der Wijdeven, Jim Bakkum, Juvat Westendorp, Matheu Hinzen, Malik Mohammed en Martijn Fischer. Dutch FilmWorks verzorgt de filmdistributie van Onze jongens in Miami, die op donderdag 30 januari in release ging en momenteel in 120 bioscopen draait.


De Gouden Film, Platina Film en Diamanten Film worden door het Nederlands Film Festival en het Nederlands Filmfonds toegekend wanneer er voor een Nederlandse film tijdens de roulatie respectievelijk 100.000, 400.000 en 1.000.000 bioscoopkaartjes zijn verkocht. De Kristallen Film wordt uitgereikt aan Nederlandse documentaires die 10.000 bioscoopbezoekers hebben getrokken.