Home Muziek Live wereldpremière Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival-podium

Live wereldpremière Duncan Laurence op het Eurovisie Songfestival-podium

Als grote winnaar van het Eurovisie Songfestival in 2019 in Tel Aviv mag Duncan Laurence natuurlijk niet ontbreken tijdens de 65ste editie in Rotterdam.  Zijn Eurovisie-song Arcade is met meer dan 1 miljard streams wereldwijd populairder dan ooit en vorige week nog beleefde Duncan zijn Amerikaanse tv-debuut in het door miljoenen bekeken The Today Show. Zowel in de halve finales als in de Grand Final op zaterdag 22 mei zal Duncan Laurence een aantal unieke bijdragen leveren, waaronder een live wereldpremière van zijn nieuwe muziek.

De openingsact van eerste halve finale heeft één boodschap: het Eurovisie Songfestival is terug en dat gaan wij vieren. Duncan opent het Eurovisie Songfestival op spectaculaire wijze en zet daarmee dinsdag 18 mei de toon voor de drie liveshows.

In de Grand Final zal Duncan Laurence voor het eerst live op televisie een nieuw nummer laten horen. Natuurlijk zal ook Arcade te horen zijn. Het nummer is bijna twee jaar na de winst populairder dan ooit. Zo heeft Arcade de 50ste plek in de Billboard Global Top 200 charts behaald en in de Verenigde Staten is het met meer dan 170 miljoen streams een grote hit aan het worden. Op het populaire sociale medium TikTok is het nummer uitgegroeid tot een waar fenomeen, met meer dan 2,5 miljard filmpjes waarin Arcade de soundtrack is.

Duncan Laurence: “Ik heb heel veel zin in om op te mogen treden op het Eurovisie Songfestival. We hebben er met z’n allen zo lang op moeten wachten, maar het is bijna zo ver. Het is super bijzonder om terug te mogen keren op het podium van het Songfestival, waar het voor mij, twee jaar geleden, allemaal begon.” Head of Show Gerben Bakker kijkt erg uit naar het optreden van Duncan Laurence. “Het is bijzonder om samen te werken met Duncan en zijn creatieve team. De afgelopen maanden is hard gewerkt om optredens op hoog niveau te presenteren. Kortom: de kwaliteit die wij van Duncan Laurence gewend zijn en waarmee hij dit unieke festijn naar ons land heeft gehaald. Ik ben ervan overtuigd dat hij met zijn optreden in de Grand Final opnieuw de kijkers zal raken.”

Bron © NOS/ NPO/ AVROTROS Foto © Paul Bellaart