Home Muziek In de 538 Ochtendshow: Arjen Lubach genaaid door een vriend nadat hij...

In de 538 Ochtendshow: Arjen Lubach genaaid door een vriend nadat hij meeschreef aan monsterhit

Arjen Lubach was vanochtend te gast in De 538 Ochtendshow met Frank Dane om over zijn nieuwe boek ‘Stoorzender’ te vertellen. Daarin schreef hij onder andere dat hij wil stoppen met het NPO3-programma ‘Zondag met Lubach’, maar de 40-jarige alleskunner schrijft ook dat hij genaaid werd nadat hij meeschreef aan een hele grote hit, een paar jaar geleden.

Frank Dane: “Ik bedoel het niet plagerig of vervelend, maar mag ik ‘Firestone’ draaien? Dat is ‘m toch!? Je schrijft in het boek dat je een liedje hebt gemaakt en dat is de grootste hit van 2014 geweest. Die is naar een Noorse producer gegaan. Je bent door een vriend genaaid, want je hebt er geen enkele credit voor gekregen terwijl je er aan mee hebt gewerkt. Het is voor ons een makkie, want even googelen en Wikipedia en je komt op ‘Firestone’ uit van Kygo.”

Arjen Lubach: “Ik laat je Google talenten voor jou, maar ik heb gezegd in het boek wat ik erover wil zeggen.”

Frank Dane: “Ik vind dat als jij die inderdaad geschreven hebt en je bent daarin genaaid, dan verdien je als nog de credits.”

Arjen Lubach: “Het verhaal in het boek, maar dat moet je maar lezen, is dat ik heb meegewerkt aan een liedje en dat er inderdaad een vriend is geweest die zonder mij daar in te kennen terwijl het bedoeld was voor ons gezamenlijke project, het nummer heeft verkocht aan iemand anders. Op een gegeven moment hoorde ik het op de radio ineens.”

Arjen heeft destijds besloten er niets mee te doen, zo vertelt hij.

Arjen Lubach: “Het levert zoveel negatieve energie op. Ik weet zeker, ik ben zo’n zenuwpees, dat ik er een half jaar lang niet goed van zou kunnen slapen in aanloop naar een rechtszaak. Mijn grootste wraak zou zijn dat ik ooit zelf nog een wereldhit schrijf. Karma technisch geeft me dat veel meer voldoening.”

Op de vraag waarom hij niet wil vertellen om welk nummer het gaat antwoordt hij:

“Ik kan er niets over zeggen. Ik laat het bij wat er in het boek staat. Mijn reden om niet het nummer bij naam en de persoon bij naam te noemen is, omdat het mijn verhaal moet zijn. Het boek gaat over mijn ervaringen en ik dacht als ik nu met naam en toenaam noem over welk nummer het gaat dan wordt het zijn verhaal. Nu blijft het, door het anoniem te houden, mijn verhaal”, aldus Arjen Lubach.

Bekijk en beluister hier het hele gesprek: https://vod.538.nl/558449733176/20200819_DOS_ARJEN_LUBACH_1.mp4

Bron © www.538.nl / Radio 538 – De 538 Ochtendshow

Vorig artikel100.000 bezoekers Trolls Wereldtour
Volgend artikelBakker, Timber en Ekkelenkamp voor het eerst in voorlopige selectie van Jong Oranje
Ik ben de eigenaar van Planetzone