Home Nieuws Sport Nieuws Bakker, Timber en Ekkelenkamp voor het eerst in voorlopige selectie van Jong...

Bakker, Timber en Ekkelenkamp voor het eerst in voorlopige selectie van Jong Oranje

© KNVB

De voorlopige selectie van Jong Oranje is bekend. Voor Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Jurriën Timber (Ajax) en Jurgen Ekkelenkamp (Ajax) is het voor het eerst dat ze bij de voorlopige selectie van KNVB-coach Erwin van de Looi zitten. Joshua Zirkzee (Bayern München), Ryan Gravenberch (Ajax), Lutsharel Geertruida (Feyenoord) en Sven Botman (LOSC Lille) werden in maart voor het eerst opgeroepen voor de voorlopige selectie van Jong Oranje, maar destijds werden de wedstrijden van Jong Oranje afgelast vanwege de coronacrisis. Jong Oranje speelt de komende interlandperiode achtereenvolgens tegen Jong Wit-Rusland en Jong Noorwegen. De EK-kwalificatiewedstrijd tegen Wit-Rusland wordt gespeeld op vrijdag 4 september om 17.00 uur (Nederlandse tijd) in het Torpedo Stadion in Zhodino. De wedstrijd tegen Jong Noorwegen wordt op dinsdag 8 september gespeeld in het Yanmar Stadion van Almere City.

De KNVB houdt de situatie rondom (de verspreiding van) het corona-virus nauwlettend in de gaten. Voor de wedstrijd in Wit-Rusland is hierover nauw contact met onder andere de voetbalbond van Wit-Rusland, de ambassade in Minsk en de UEFA. Voor de wedstrijd in Almere tegen Jong Noorwegen is er eveneens contact met de (lokale) overheden. De (lokale) overheden zijn leidend voor de mogelijk te nemen maatregelen. Daarnaast heeft de KNVB ook contact met de Wit-Russische bond en de ambassade in Minsk over de politieke situatie in Wit-Rusland. Zij zijn van mening dat de wedstrijd op 4 september hierdoor in elk geval niet in gevaar komt.

De voorlopige selectie bestaat uit de volgende spelers:

Carel Eiting (Ajax), Jurgen Ekkelenkamp (Ajax), Ryan Gravenberch (Ajax), Noa Lang (Ajax), Kjell Scherpen (Ajax), Jurriën Timber (Ajax), Dani de Wit (AZ), Ludovit Reis (FC Barcelona), Joshua Zirkzee (FC Bayern München), Azor Matusiwa (FC Groningen), Justin Hoogma (FC Utrecht), Thijmen Nijhuis (FC Utrecht), Maarten Paes (FC Utrecht), Ferdi Kadioglu (Fenerbahce), Justin Bijlow (Feyenoord), Lutsharel Geertruida (Feyenoord), Javairo Dilrosun (Hertha BSC), Daishawn Redan (Hertha BSC), Deyovaisio Zeefuik (Hertha BSC), Sven Botman (LOSC Lille), Mitchel Bakker (Paris Saint-Germain), Cody Gakpo (PSV), Jordan Teze (PSV), Jan Hoekstra (Roda JC), Joey Veerman (sc Heerenveen), Sherel Floranus (sc Heerenveen), Kaj Sierhuis (Stade de Reims), Abdou Harroui (Sparta Rotterdam), Danilho Doekhi (Vitesse), Tahith Chong (Werder Bremen) en Ché Nunnely (Willem II).

Extra aandacht voor fysieke situatie spelers

‘’Voor het eerst hebben we met de situatie te maken dat er een interlandperiode begint voordat de meeste nationale competities aftrappen’’, aldus Erwin van de Looi. ‘’Voor het maken van deze voorlopige selectie betekent dit dat we extra aandacht hebben moeten schenken aan de fysieke situatie van spelers. Hun fitheid is natuurlijk sterk afhankelijk van wanneer clubs zijn begonnen met de voorbereiding en hoe lang ze nog doorgespeeld hebben in hun competitie. Als voorbeeld begint de competitie in Italië pas later in september en begint AS Roma, de club van Justin Kluivert, pas aan hun voorbereiding als wij al moeten spelen. Voor ons heeft dit als gevolg dat we Justin Kluivert bijvoorbeeld niet hebben kunnen selecteren voor deze interlandperiode. Dit is vervelend, maar we zijn natuurlijk wel blij dat het er naar uitziet dat we weer kunnen gaan voetballen. Hier kijken we erg naar uit.’’

De definitieve selectie wordt op vrijdag 28 augustus bekendgemaakt.

Stand in poule 7:

WPD
Jong Oranje41216
Portugal495
Wit-Rusland5810
Noorwegen57-3
Cyprus54-5
Gibraltar50-23

Resterend wedstrijdprogramma Jong Oranje in EK-kwalificatie:

Vrijdag 4 september 2020, Jong Wit-Rusland – Jong Oranje

Dinsdag 8 september 2020, Jong Oranje – Jong Noorwegen

Donderdag 8 oktober 2020, Jong Oranje – Jong Gibraltar

Dinsdag 13 oktober 2020, Jong Cyprus – Jong Oranje

Vrijdag 13 november 2020, Jong Oranje – Jong Wit-Rusland

Dinsdag 17 november 2020, Jong Portugal – Jong Oranje

EK 2021 in Hongarije en Slovenië

De UEFA heeft besloten om de opzet van het EK 2021 voor spelers onder de 21 jaar te wijzigen. Het eindtoernooi, dat plaatsvindt in Hongarije en Slovenië, is opgeknipt in twee delen. Het EK 2021 begint van 24 maart tot en met 31 maart met een groepsfase. De finaleronde wordt van 31 mei tot 6 juni gehouden. Er is voor deze opzet gekozen vanwege de gevolgen van de coronacrisis en het verplaatsen van het EK 2020 voor A-teams naar de zomer van 2021. Aan de groepsfase van het EK 2021 in Hongarije en Slovenië doen zestien landen mee. Naast de twee organiserende landen zijn dit de negen groepswinnaars en de vijf beste nummers twee, gemeten over alle negen EK-kwalificatiegroepen. In de finaleronde strijden er nog acht landen om de felbegeerde titel.

Bron © KNVB