Home Games Nacon en KT Racing organiseren een virtuele TT-race

[VIDEO] Nacon en KT Racing organiseren een virtuele TT-race

De videogame TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 wordt het terrein waarop virtuele racers van over de hele wereld zullen strijden om een trip naar de echte Isle of Man TT in 2021! 

Vanwege de huidige situatie vindt de Tourist Trophy zichzelf opnieuw uit! NACON en KT Racing, in samenwerking met Isle of Man TT Races, maken met plezier bekend dat TT Ride on the Edge 2020, een online-evenement dat wordt georganiseerd binnen de videogame TT Isle of Man – Ride on The Edge 2, zal plaatsvinden van 13 tot 25 juni 2020.
 
Het begint met een evenement voor acht teams die zijn samengesteld uit uitgenodigde deelnemers aan de TT Races en ervaren spelers. Dit evenement duurt van 2 tot 6 juni en maakt deel uit ‘TT Lock-in’ entertainmentprogramma van de regering van Isle of Man. Coureurs die normaal gesproken mee hadden gedaan aan de TT Races krijgen de kans om tegen elkaar te racen en de eerste virtuele versie van de beroemde race te winnen. De hoogtepunten en beste prestaties van elk team worden zichtbaar op de officiële website iomttraces.com en social media-kanalen. Davey Todd, Conor Cummins en Peter Hickman zijn enkele van de grote namen uit de TT die zullen strijden in deze unieke competitie die focust op sportiviteit en fun.

Daarna kunnen spelers van over de hele wereld die TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 op PlayStation®4 en pc spelen meedoen aan een open competitie en tegen elkaar strijden in een evenement dat duurt van 13 tot 25 juni. De hoofdprijs van deze competitie is een trip voor twee personen naar de Tourist Trophy op het Isle of Man in 2021 om hun helden te ontmoeten. De tweede prijs is een officiële, in beperkte oplage gemaakte TT 2020 Arai-helm!

Het evenement bestaat uit drie rondes:

  • Van 13 tot 17 juni, open kwalificatie op het Circuit of Ireland om de 50 beste spelers te selecteren
  • Van 20 tot 22 juni, een ronde op het Isle of Man om de beste 10 spelers te selecteren
  • Op 25 juni, de finale met zes rondes op het Isle of Man om de Senior TT te winnen

David Talmat, marketing director bij NACON, zegt: “De Tourist Trophy is voor vele rijders het hoogtepunt van het jaar waar ze het hele jaar naartoe leven. En voor vele fans is het een droom om er ooit zelf eens bij te zijn! Het is een grote teleurstelling dat de race dit jaar niet door kan gaan, maar we organiseren met veel plezier deze competitie in TT Isle of Man – Ride on the Edge 2, waardoor twee mensen volgend jaar de Isle of Man Tourist Trophy zelf kunnen bijwonen!”

TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 is een motorrace-simulatie die de officiële en iconische Tourist Trophy-competitie nabootst. De route en omgeving van het Isle of Man zijn nauwkeurig nagemaakt voor een zo authentiek mogelijke game-ervaring. Voor deze nieuwe editie heeft KT Racing ook de physics compleet vernieuwd om een ultra-realistische race-ervaring te creëren.

Spelers die willen weten hoe ze aan de competitie kunnen deelnemen, vinden alle details op de officiële Facebook-pagina van de game.
 
TT Isle of Man – Ride on the Edge 2 is verkrijgbaar voor de Nintendo Switch, PlayStation®4, Xbox One en pc.