Home TV Nieuws TV NL Opsporing Verzocht: Beelden van man die granaat in Kerkdriel achterliet

Opsporing Verzocht: Beelden van man die granaat in Kerkdriel achterliet

Maandagochtend 13 januari ontdekte een alerte krantenbezorgster een granaat voor een appartementencomplex in het centrum van Kerkdriel. Het explosief stond op scherp. In Opsporing Verzocht worden vanavond beelden getoond van de man die die ochtend bij het appartementencomplex eerst graffiti spuit. Wanneer hij met zijn handen over zijn oren wegrent, belandt de granaat met een boog voor het complex.

Eigenaar friture Munstergeleen zwaargewond bij overval
Maandagavond 10 februari is de eigenaar van friture Bie Funske aan de Peterstraat in het Limburgse Munstergeleen zwaargewond geraakt bij een overval. De 58-jarige man kreeg een paar minuten voor middernacht de schrik van zijn leven toen er opeens twee mannen zijn zaak binnenkwamen. De eigenaar wist nog een emmer sop over één van de daders te gooien, voor er een schot werd gelost. Pas toen de mannen wegvluchtten merkte het slachtoffer dat hij een wond in zijn rug had; hij liep een klaplong op.

Politie vraagt publiek alert te zijn op Crystal Meth-labs
De afgelopen maanden is er een toename van het aantal ontdekte illegale laboratoria waar de zwaar verslavende drug Crystal Meth wordt gemaakt. De politie heeft de indruk dat in sommige gevallen met hulp van Mexicaanse criminelen bestaande XTC-labs worden omgebouwd naar Crystal Meth-labs. Naast nieuws en vragen over een lopend onderzoek, wordt vanavond de hulp van het publiek ingeroepen bij het traceren van zulke productielocaties.

Brandweer Boekelo bestolen van levensreddende apparatuur
Afgelopen vrijdagochtend hebben inbrekers toegeslagen bij de brandweerkazerne in Boekelo. Daarbij zijn levensreddende apparaten gestolen, zoals een hydraulische spreider waarmee slachtoffers van auto-ongelukken uit hun voertuig bevrijd kunnen worden. De politie zoekt dringend getuigen en heeft meer informatie over een auto die mogelijk met de inbraak te maken heeft.

Opsporing Verzocht, vanavond om 20.30 uur bij AVROTROS op NPO 1