Home Nieuws Gadgets & Electronica Nacon lanceert pro-serie met RIG gaming headsets in Europa

Nacon lanceert pro-serie met RIG gaming headsets in Europa

© Nacon

NACON, een grote speler in de ontwikkeling en distributie van videogames en gaming-accessoires, heeft vandaag de lancering aangekondigd van de Nacon | RIG PRO Series Gaming Headsets in zijn Europese markten. De PRO-serie bestaat uit negen headsets van de populaire 300 PRO-, 500 PRO- en 800 PRO-reeksen en zal komend najaar verschijnen.

“Het is geweldig om de volgende generatie van PRO-headsets te lanceren in Europa, met vele opties om deze op hun speelstijl af te stemmen,” zei Gregory Morquin, Global Business Director van NACON. “We wilden ook een significante upgrade leveren voor de populaire 800-serie van draadloze headsets met de toevoeging van een uniek oplaaddock met een verwisselbare, draadloze USB-adaptor. De hele PRO-serie biedt spelers voor een geweldige prijs toegang tot een audio-ervaring die hen helpt om nog beter te presteren.”

RIG 300 PRO

  • 300 PRO HS voor PlayStation, verkrijgbaar in zwart of wit: € 29,99
  • 300 PRO HX voor Xbox, verkrijgbaar in zwart of wit: € 29,99
  • 300 PRO HN voor Nintendo Switch, verkrijgbaar in zwart of wit: € 29,99

Spelers kunnen beter en langer spelen dankzij de compromisloze prestaties van de RIG 300 PRO. Nauwkeurig afgestelde 40 mm-drivers bieden eersteklas audio, terwijl extra grote, geluidsisolerende oorschelpen het kenmerkende RIG-comfort bieden. Daarnaast is deze headphone voorzien van een boommicrofoon die kan worden opgeklapt en de gemakkelijk bereikbare inline-bediening om het volume te muten en veranderen. De 300 PRO is gebouwd voor extreme duurzaamheid en heeft een vrijwel onbreekbaar modulair ontwerp dat met zijn lichte gewicht ideaal is voor lange gamesessies. Gamers kunnen hun perfecte pasvorm vinden door de maat van de headphone te verstellen tussen klein, medium en groot. 

De RIG 300 PRO is verkrijgbaar voor de Nintendo Switch (HN), PS5 en PS4 (HS), Xbox Series X|S en Xbox One (HX). Alle modellen zijn ook compatibel met andere consoles, evenals pc’s en mobiele apparaten met de universele 3,5 mm-connector.

© Nacon

RIG 500 PRO GEN 2

  • 500 PRO HC GEN 2, voor consoles, verkrijgbaar in zwart en wit: € 79,99
  • 500 PRO HA GEN 2, voor pc: € 79,99

De RIG 500 PRO Gen 2 biedt alles wat gamers geweldig vonden aan de eerste 500 PRO-generatie en voegt daar enkele upgrades aan toe, inclusief een comfortabele stalen, lichtgewicht hoofdband die even duurzaam als flexibel is. Daarnaast heeft deze headphone het kenmerkende, isolerende exoskelet-oorschelpontwerp en de RIG 50 mm-drivers met lage vervorming die speciaal zijn gemaakt voor meeslepende game-audio.

De 500 PRO HC en 500 PRO HA zijn nauwkeurig afgesteld voor 3D Game Audio en worden geleverd inclusief een activeringscode voor een 2-jarige Dolby Atmos®*-dienst. Deze audio helpt spelers om afstand en richting van gevaren te detecteren, zodat ze daar sneller en nauwkeuriger op kunnen reageren.

De RIG 500 PRO HC heeft een universele 3,5 mm-connector en is compatibel met alle consoles, maar ook met pc en mobiele apparaten. De 500 PRO HA is ontworpen voor pc en bevat een y-adapter, en is ook compatibel met alle consoles.

© Nacon

RIG 800 PRO

  • 800 PRO HS, voor PlayStation: € 199,99
  • 800 PRO HX, voor Xbox: € 199,99
  • 800 PRO HD, voor pc: € 199,99

De 800 PRO heeft een gloednieuw, multifunctioneel basisstation en biedt gamers draadloze audio en naadloos opladen. Het basisstation is ook uitgerust met een verwijderbare draadloze USB-adapter die rechtstreeks op een console kan worden aangesloten, zodat de standaard overal gebruikt kan worden voor makkelijk opladen.

Naast het basisstation beschikt de 800 PRO over de kenmerkende premium audio van RIG met krachtige 40 mm-drivers die nauwkeurig zijn gemaakt voor 3D-audio. Deze headphone is verkrijgbaar in drie modellen, de 800 PRO HS is ontworpen voor PlayStation®, de RIG 800 PRO HX is officieel gelicenseerd voor Xbox® en de 800 PRO HD is ontworpen voor pc. De 800 PRO HD en 800 PRO HX bevatten Dolby Atmos® voor hoofdtelefoons. Gamers kunnen driedimensionale precisie-audio ervaren door simpelweg het dock of de draadloze USB-adapter op de pc of de Xbox-console aan te sluiten.

www.riggaming.com  

© Nacon

Bron en foto © Nacon

Vorig artikel[Review] Thor: Love & Thunder – vermakelijk, maar met genoeg flaws
Volgend artikelAirco’s duurder en slechter verkrijgbaar tijdens hittegolf